Tır'ın Gizli Bölmesinden 158 Kilo Eroin Çıktı

Adana, Gaziantep ve Ceyhan polisinin düzenlediği operasyonda Gaziantep'teki bir TIR'ın gizli bölmesinde, piyasa değeri 6,5 milyon Euro olan 158 kilo eroin ele geçirilirken, 3 kişi gözaltına alındı.

  Alınan bilgiye göre , Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri , 3 aydır sürdürdüğü takip sonucu , yurt dışına eroin sevk edileceğini belirledi . Ceyhan Emniyet Müdürlüğü ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ile ortak yürütülen operasyonda , Gaziantep ' ten yurtdışına gideceği öğrenilen TIR ' da arama yapıldı . TIR ' a ait dorsenin raylı sistemle yapılmış gizli bölmesinde yapılan aramada piyasa değeri 6 , 5 milyon Euro olan 158 kilo eroin ele geçirildi . Olayla ilgili M . A . K ,
A . K . ve M . T . K . adlı kardeşler gözaltına alındı .
Uyuşturucu Avrupa ülkelerine götürmek isterken yakalanan zanlılar , Ceyhan Emniyet Müdürlüğü ' ndeki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi .
Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez , geçen yılın 6 ' ncı ayından bugüne kadar 835 kilogram eroin ele geçirdiklerini belirterek , " 1 gram bile eroin kalmayıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz . Son yapılan operasyonda 158 kilogram eroin ele geçirerek , binlerce insanın zehirlenmesinin önüne geçtik " dedi .