Tıp fakültesi hastanelerdinde hemşire sıkıntısı yaşanıyor

Özlük hakları daha iyi olduğu için Sağlık Bakanlığı'na ait başka hastanelere geçiş yapmak isteyen hemşirelerin tıp fakültelerinden istifa etmesi, üniv

  Özlük hakları daha iyi olduğu için Sağlık Bakanlığı ' na ait başka hastanelere geçiş yapmak isteyen hemşirelerin tıp fakültelerinden istifa etmesi , üniversite hastanelerinde sağlık personeli sıkıntısına neden oldu . Sadece Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ' nden bu sene 26 hemşire Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) ' nda yeterli puanı alarak istifa etti . Hemşire desteği verilmemesi halinde sağlık hizmetlerinde sorun yaşanacağını ifade eden Başhekim Prof . Dr . Gökhan Köylüoğlu , problemi kökünden çözmek için geçişlere izin verilmemesi ve hemşirelerin özlük haklarının dengelenmesi gerektiğini kaydetti . Aksi halde hastane kapasitesinde küçülmeye gideceklerini söyledi .

KPSS ' ye girerek üniversite hastanelerinden Sağlık Bakanlığı ' na ait başka hastanelere geçmek isteyen sağlık personelinin çokluğu üniversite hastanelerini adeta kilitleme noktasına getirdi . Üniversite hastanelerindeki çalışma şartlarını ağır bulan ve daha az maaş aldıklarını gerekçe gösteren çok sayıda hemşire , Sağlık Bakanlığı ' na ait hastanelere geçmek için fırsat kolluyor . Bunun bir sonucu olarak çok sayıda hemşire , diğer hastanelere geçmek için KPSS ' ye giriyor . Yeterli puanı alan binlerce hemşire , görev yaptıkları üniversite hastanelerinden tek tek istifa etmeye başladı . Bu durum tıp fakültesi hastanelerinde yardımcı sağlık personeli sıkıntısını da beraberinde getirdi . İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ' nden 80 ' in üzerinde hemşire istafa ederken , Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ' nden de , KPSS ' de yeterli puanı alan 26 hemşire başka hastaneye geçti . İstifalar , üniversite hastanesi yöneticileri tarafından endişeyle karşılanıyor . C . Ü . Hastanesi Başhekimi Prof . Dr . Gökhan Köylüoğlu , hemşire açığının kapatılması için Sağlık İl Müdürlüğü ' nden destek istediklerini söyledi . Hemşire takviyesinde bulunulmaması halinde sağlık hizmetlerinde sorun yaşanacağını vurgulayan Köylüoğlu , " Sağlık Bakanlığı ya da Sağlık İl Müdürlüğü , hastanemize hemşire desteğinde bulunmazsa sağlık hizmetlerinde kapasite düşürmeye gideceğiz . Bu da yeni atamalar yapılıncaya kadar Sivas ' ta ve bizden hizmet alan çevre illerde sağlık krizi yaşanmasına neden olacak " diye konuştu . Bu sorunun sadece kendi hastanelerinde yaşanmadığını da kaydeden Köylüloğlu , Türkiye ' deki bütün üniversite hastanelerinin her dönem aynı problemi yaşadığını ifade etti . Başhekim Gökhan Köylüoğlu , problemi kökünden çözmek için geçişlere izin verilmemesi ve hemşirelerin özlük haklarının dengelenmesi gerektiğini sözlerine ekledi .