Mersin'de 114 merkezde 441 doktorla aile sağlığı hizmeti verilecek
Mersin'de 5 Temmuz'da başlayacak aile hekimliği uygulamasında 114 merkezde 441 hakimin görev alacağı bildirildi.
İl Sağlık Müdürü Çağlar Çatak, Gaze
İl Sağlık Müdürü Çağlar Çatak , Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında Mersin ' de aile hekimliği uygulamasına 5 Temmuz ' da geçileceğini hatırlattı . 114 Aile Sağlığı Merkezinde 441 hekimin görev alacağını ifade eden Çatak , bir hekimin 3 bin 500 kişiye hizmet vereceğini kaydetti . Ailelerin isterse 3 ay sonra hekimlerini değiştirebileceğini ifade eden Çatak , vatandaşların İl Sağlık Müdürlüğünün internet sitesine girerek aile hekimini öğrenebileceğini söyledi .
Aile hekimlerinin ev ziyaretleri ile kendilerine kayıtlı kişileri yaşadıkları ortamda ziyaret ederek yakından tanıyacağını ifade eden Çatak , " Bir yıl içinde aile hekimine hiç gitmeyen kişiler aile hekimleri tarafından aranarak sağlık durumları hakkında bilgi alınacak . Evlilik , işe giriş , okul kaydı gibi tek hekim tarafından düzenlenen raporlarda aile hekimi tarafından verilecek . " diye konuştu .
Kırsal alanda yaşayan ve aile sağlığı merkezi bulunmayan köy ve beldelerdeki tüm vatandaşlara gezici sağlık hizmeti sunulacağını vurgulayan Çatak şöyle devam etti : " Her bebek doğduğu andan itibaren aile hekimine kaydedilecek ve aile hekimleri tarafından düzenli sağlık takipleri yapılacak . Vatandaşlarımız misafir olarak gittikleri yerlerde ise misafir hasta statüsünde hizmet alabilecek . Aile Hekimliği Uygulamasından hiçbir ücret alınmayacak . "
