İnternet Yayıncıları Derneği Adana'da Örgütlendi
Adana'daki internet haber portalları, merkezi Bursa'da bulunan İnternet Yayıncıları Derneği (İYAD) çatısı altında örgütlendi.

İnternetin yaygınlaşmaya zaman ve mekan sınırlarının kalkması sonucu internet yayıncılığına daha çok önem verilmeye başlandığına değinen Berhun şu görüşlere yer verdi :
" Sınırsızlık ve sansürsüzlük olguları , özellikle internet medyasında bir kargaşa oluşturmakta ve geleneksel medyadaki etik ve hukuk kuralları çok rahatlıkla ihlal edilmektedir . Yeni ve çok etkili bir kitle iletişim aracına dönüşen internet ; kontrolsüz ve sahipsiz bir mecra olarak görülmekte , yarattığı cazibe sonucu , özel hayat başta olmak üzere kişilik hakları , şeref ve haysiyet , fikri haklar gibi kişisel haklara saldırmakta ve kişiyi adeta savunmasız bırakmaktadır . Bu konuda önleyici olması için çıkarılan 5651 sayılı kanunun yetersiz olması ise başka bir sorundur . Acilen daha kapsamlı bir kanunun çıkarılması , hızla gelişen internetin sağlıklı büyümesine katkı sağlayacaktır . Hukuk ve etik kurallara uyulması için yola çıktığımız İnternet Yayıncıları Derneği ise bu konuda yol gösterici olmayı amaçlamaktadır . Hukuk ve etik kurallarına uymak , internetin sağlıklı büyümesine katkı vermek üzere yola çıktığımız derneğimizle , Adana ' nın sesini Türkiye ' ye ve dünyaya daha da gür duyurmaya çalışacağız . "
İYAD ' a Adanahaber . com ' dan Hüseyin Bayrak , Adanahabermerkezi . com ' dan Murat Berhun , Adanamedya . com ' dan Taner Talaş , Adanaulus . com ' dan İsmail Başkan , Adanayorum . com ' dan Ramazan Akyürek , Çukurorovatv . com . tr ' den Sefa Saygıdeğer , Medya01 . com ' dan Hamza Gül ve Spor01 . com ' dan Mustafa Boz kayıtlı bulunuyor .
