Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Kanunu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinen, devlet ve toplum hayatında önemli bir kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilatı'nın 30 yıldır beklenen düzenlemelerin yapıldığını belirtti

  Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti ) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu , dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinen , devlet ve toplum hayatında önemli bir kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilatı ' nın 30 yıldır beklenen düzenlemelerin yapıldığını belirtti .
Yazılı bir açıklama yapan AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu , Diyanet İşleri Başkanlığı ' nı zamanın ihtiyaçlarına göre yeniden şekillendiren düzenlemeyle ihtiyaçları karşılayacak duruma getirildiğini belirtti . Diyanet İşleri Başkanlığı müsteşarlık seviyesine yükseltildiğini ve başkanın görev süresi beş yıla çıkarıldığını ve en fazla 2 kez atanabileceğini söyleyen Türkmenoğlu , Din İşleri Yüksek Kurulu ' nun da idari konular dışında başkanlığın en yüksek karar ve danışma organı olduğunu belirtti . İl ve ilçe müftülüklerinde ihtiyaca göre şube müdürlükleri kurulabileceğini de belirten Türkmenoğlu , " Başkanlık , merkez teşkilatında , Diyanet işleri uzmanı , uzman yardımcısı , rehberlik ve denetim hizmetlerini yürütmek üzere müfettiş ve müfettiş yardımcısı istihdam edecek . Vaizler , adaylık döneminden sonra vaiz , uzman vaiz ve başvaiz kariyer basamaklarına ayrılacak . İmam-hatiplik mesleği adaylık döneminden sonra imam-hatip , uzman imam-hatip ve başimam-hatip , müezzin-kayyımlık mesleği ise müezzin-kayyım ve başmüezzin , Kur ' an kursu öğreticisi , Kur ' an kursu uzman öğreticisi ve Kuran kursu başöğreticisi kariyer basamaklarına ayrılacak " dedi .
Kariyer basamaklarında yükselmenin de kıdem , eğitim , hizmet , bilimsel , sosyal ve kültürel faaliyetler , sicil puanları ve Başkanlıkça yapılacak sınav sonuçları esas alınacağını dile getiren Türkmenoğlu , Diyanet İşleri Başkanlığı ' nda çalışan tüm personele ekonomik iyileştirmelerin de yapılacağını belirtti . Yapılacak olan ekonomik iyileştirmelerin kadro ve unvana göre farklılıklar içereceğini kaydeden Türkmenoğlu , " Dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olup murakıp kadrosunda bulunanlar üç yıl içinde en fazla iki defa yapılacak , usul ve esasları Başkanlıkça belirlenecek vaizlik sınavına katılma hakkına sahip olacak . İlahiyat Fakültesi Mezunu olanlara ek gösterge 3 . 000 olacak " şeklinde konuştu .

- VEKİL İMAMLARA KADRO MÜJDESİ
Türkmenoğlu , vekil imam hatiplerin sözleşmeli statüye geçirileceğini ve 30 Haziran 2010 tarihi itibariyle Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında halen vekil imam-hatip veya müezzin-kayyım olarak görev yapanlar ile 3 Mayıs 2005 ' ten düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar , taşra teşkilatında en az 4 ay süreyle vekil imam-hatip veya müezzin-kayyım olarak görev yapanlar , KPSS ' den Başkanlığın belirleyeceği yeterli puanı almaları ve alanlarında yeterlilik belgesine sahip olmaları şartıyla bir defaya mahsus olmak üzere kadroya geçirileceğini söyledi . Türkmenoğlu , " Sayısı 4 bini geçmeyecek bu kişilerin yapılacak sınavda da başarılı olmaları gerekecek .
Kanunla , Diyanet İşleri Başkanlığı ' nın , radyo ve televizyon yayını yapabilmesine de olanak sağlanıyor "

- 7 BİN 500 YENİ KADRO GELİYOR
Yasaya göre , 2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ' nda yer alan sınırlamalara tabi olmaksızın , 2010 yılı içerisinde , Diyanet İşleri Başkanlığı ' na ait boş kadrolara 5 bin açıktan atama yapılabileceğini belirten AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu , konuşmasını şöyle sürdürdü ;
" Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilatı ' na 7 bin 500 kadro daha eklenerek ihdas edilen toplam kadro sayısı 17 bin 774 ' e yükseldi . 7 bin 500 kadronun 3 bini imam hatip , 2 bini müezzin-kayyım , bin 500 ' ü Kuran Kursu öğreticisi ve bini vaiz olarak belirlendi "