Aziziye'de İstihdam Kapısı Açıldı...

Aziziye - Pendik Kardeş Belediye Sanat Merkezi ve İpek Halı Dokuma Kursu, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın da katıldığı görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Aziziye'de İstihdam Kapısı Açıldı...
  Erzurum ' dan İstanbul ' a kültür köprüsü kurarak , kardeş belediye olan Aziziye ile Pendik Belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği kursta 25 kişi istihdam ediliyor .
Sanat Merkezi ' nin açılışına , Sağlık Bakanı Prof . Dr . Recep Akdağ , Erzurum Milletvekilleri Prof . Dr . İbrahim Kavaz , Yrd . Doç . Dr . Sadettin Aydın , Muhyettin Aksak , Fazilet Dağcı Çığlık , Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk , AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç , Pendik Belediye Başkanı Dr . Salih Kenan Şahin , Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz , Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut , Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar , AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül , bürokratlar , sivil toplum örgütlerinin temsilcileri , muhtarlar , belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı .
BAKAN AKDAĞ , BİLGİ ALDI , BAŞKANLARI KUTLADI
Açılış kurdelesini Milletvekilleri ve kardeş belediyelerin başkanları ile birlikte kesen Sağlık Bakanı Prof . Dr . Recep Akdağ , daha sonra kursu gezerek bilgi aldı . İpek Halı Dokuma Kursu ' nu çok beğendiğini dile getiren Sağlık Bakanı Prof . Dr . Recep Akdağ , istihdama sundukları katkı ve başarılarından dolayı Pendik Belediye Başkanı Dr . Salih Kenan Şahin ile Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ' i kutladı . Sanat Merkezi ' nin İpek Halı Dokuma Kursu ile başlayan hizmet portföyünü , çinicilik ve cam füzyon kursları ile genişleteceğini dile getiren Başkan Cengiz , bu şekilde istihdama ciddi katkı sunulacağını ifade etti .
İSTİHDAM KURSLARI , GÜZEL SONUÇLAR ÇIKARIYOR
Pendik Belediye Başkanı Dr . Salih Kenan Şahin , belediye olarak çeşitli kurslar düzenlediklerini ve istihdam boyutu olan kurslardan daha iyi sonuçlar aldıklarını ifade ederek , " Bunların başında İpek Halı Dokumacılığı , cam füzyon ve seramik geliyor . Hanım kursiyerler , hobi olarak yaptıkları işlerden gelir elde ediyorlar . Bunun sonucunda da güzel işler ortaya çıkıyor . " dedi .
Aziziye Belediyesi ile kardeş belediye olduktan sonra , ilçenin öncelikli sorunlarının başında işsizliğin geldiğini öğrendiklerini ve projenin uygulanabilirliğine karar verdiklerini kaydeden Şahin , " Sayın başkanımız çok hızlı davrandı ve konuştuğumuzun üzerindeki mürekkep daha kurumadan açılışına geldik . Çok güzel bir yer olmuş ve inşallah Pendik ' ten daha iyi olacak . Çünkü burası daha iyi imkanlara sahip . Biz de her türlü desteği vermeye devam edeceğiz . " diye konuştu .
SATIŞ PROBLEMİ YOK
Sanat Merkezi ' nin dayanışmanın ürünü olduğunun altını çizen Şahin , " Eğitici ve araç-gereç desteğini Pendik sunuyor . Bina ile ilgili işleri de Aziziye Belediyesi yapıyor . Bu süreç devam edecek . Kardeş belediye olarak , kim hangisini yaptığından ziyade , kimin neye gücü yetiyorsa onu yapacak . İnşallah istihdam açısından da , hobi açısından da güzel şeyler olacak . Bu tür kurslar zevkli ve eğlenceli işlerdir . Özelikle hanımlarımız açısından kendi emeklerinin karşılığı görmeleri açısından çok önemlidir . " ifadelerini kullandı
" Projenin en güzel yanı satış problemi yok . " diyen Başkan Şahin , şunları söyledi : " Çünkü bu ürünler kaliteli bir standartta ve tamamı sertifikalı üretiliyor . Kültür Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü ' nün ( DÖSİM ) ve Hereke Halıcılar Derneği ' nin ciddi talebi var . Öyle ki , biz Pendik ' te bu talebi karşılayamıyoruz . Tabii yapılması gereken , pazarın daha fazla ödediği ürünler üretmek . Örneğin , metrekaresi 2-3 bin dolardan satılabilen ürünler üretmek istiyoruz . Üreticinin daha çok gelir elde edeceği projelere ağırlık veriyoruz . Pazar konusunda hiçbir sıkıntı olmayacak . Tamamını Pendik Belediyesi olarak biz üstleneceğiz . "
CENGİZ : İSTİHDAMA YÖNELİK PROJELER ÖNCELİĞİMİZ
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz , istihdama yönelik projeleri önemsediklerine dikkat çekerek , " Pendik Belediye Başkanımız sağolsun . İlçemizin Ilıca bölgesinde olan atıl işgücü durumundaki hanımları üretir konuma getirmek arzusundayız . Burası zaten termal turizm alanı . Bununla birlikte ipek halı dokumacılığı , cam füzyon ve çiniciliğin de önemli merkezlerinden olacak . İnşallah bu kurslarda öğrenim gören kursiyerler iş sahibi olacak ve burada ciddi bir iş sahası oluşacak . Biz şimdi Pendik Belediyesi ile satış sorunumuzu çözeceğiz . Yakın bir zamanda uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak olan Erzurum ' da , artık buradaki ürünleri , hediyelik eşyaları ilimize ve ilçemize gelen turistlere pazarlamamız gerekiyor . İnşallah bunların temelini attık . Termal Turizm Merkezi vizyonuna İpek Halı Dokumacılığı merkezini de ekleyeceğiz . " şeklinde konuştu .
25 kişiyle başlayan kursta İŞKUR ' un kursiyerlere maaş vereceğini ve gelecek süreçte sayıyı daha da artıracaklarının altını çizen Başkan Cengiz , " Pendik Belediye Başkanımıza , her zaman bize destek olup , bizi bağrına bastığı için hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum . " ifadeleriyle sözlerini tamamladı .