Vali Cerrah'ın Köy Gezileri

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Toprakkale ilçesine bağlı Lalegölü Köyü'ne 16 derslikli ilköğretim okulu yapılacağını söyledi.

Vali Cerrah'ın Köy Gezileri
Vali Cerrah, beraberinde Vali Yardımcısı Yüksel Ünal, Toprakkale Kaymakamı Güngör Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Erkol, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, il genel meclisi üyeleri ve siyasi parti temsilcileri ile birlikte Lalegölü Köyü'ne gitti. Cerrah, köy okulunun bahçesinde köy sakinleri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
Vali Cerrah, inceleme ve denetlemelerini yaptığı 1800 metrelik köy yolunun İl Özel İdaresi katkıları ve KÖYDES programından ayrılan ödenekle yapıldığını belirterek, "Arzumuz köylerimize daha fazla yol yapalım ve daha çok sorunu çözelim. Ama hizmet ihtiyacının çok olması nedeniyle ne yazık ki bu mümkün olmuyor. En acil ihtiyaçları öncelikli olarak alıyoruz" dedi. Vali Cerrah, ayrıca Lalegölü köyüne yapılacak olan 16 derslikli ilköğretim okulunun ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağını da ifade ederek, "Lalegölü köyümüzde okuma-yazma oranı oldukça yüksek. Bu da eğitime ne kadar önem verildiğini gösteriyor" dedi.
Vali Cerrah, köylerdeki içme suyu ve yol sorunlarını çözmek için de çalışmalar yapıldığını söyleyerek, geçtiğimiz günlerde Yarpuz'da 26 kilometrelik bir yol yapım çalışmasının başlatıldığını, aynı zamanda 24 köyün faydalanacağı bir içme suyu projesinin de yapımına başlandığını bildirdi.
Cerrah konuşmasında şunları söyledi:
"Elimizden geldiği kadar vatandaşımızın her türlü derdine çare olmaya çalışıyoruz. Tarım konusunda özellikle Osmaniye yer fıstığı konusunda çalışmalar yaptık. Çiftçimize ıslah edilmiş yer fıstığı tohumu dağıttık. Osmaniye yer fıstığını tohumunu ıslah ederek daha fazla ürün elde etmek ve yer fıstığının Osmaniye ekonomisine çok daha fazla katkı sağlamasını amaçlıyoruz. Ayrıca zeytin konusunda da çalışmalar yapacağız. Osmaniye'de çok fazla zeytin ağacı var. 2-3 yıl içersinde bu ağaçlardan bol miktarda zeytin elde edeceğiz. Bu ağaçlardan elde edilecek ürünün mutlaka en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekiyor."
Vali Cerrah, turizm konusuna da değindi ve tanıtım eksikliği nedeniyle Osmaniye'nin turizmden yeterince faydalanamadığını ifade ederek, yapımı tamamlanan Haruniye Kaplıcaları'nın Osmaniye'ye sağlık turizmi açısından önemli bir katkı sağlayacağını söyledi. Daha sonra köy sakinlerinin sorunlarını dinleyen Vali Cerrah, vilayetin kapısının her zaman vatandaşlara açık olduğunu vurgulayarak, "Her zaman sorunlarınızı bize iletebilirsiniz" dedi. Cerrah, ziyaretinin sonunda köy çocuklarına çeşitli hediyeler verdi.