MHP, Aydın Valisi'ne pankart hazırlıyor

MHP Aydın İl Binası'ndan gece yarısı indirilen pankartın yankıları sürerken MHP, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'a bir pankart hazırlıyor.

MHP, Aydın Valisi'ne pankart hazırlıyor
MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, gece yarısı pankart operasyonunda Aydın Valisi’ni suçladı. Aydın Valisi’nin talimatıyla pankartın gece yarısı kaldırıldığını öne süren Uzunırmak, “Valiler hükümetin provokatörü gibi çalışıyor. MHP’nin polisle çatışmasını istiyorlardı, ama MHP bu oyuna gelmedi” dedi.

VALİ’YE PANKART

“Aynı afişi tekrar asacak mısınız?” sorusuna da Uzunırmak, “Bakalım, değerlendireceğiz. Zamana bırakalım, enteresan propagandalar yapılacak. Vali Bey’in geçeceği yola ‘Günaydın Sayın Valim’ diye bir afiş asmayı düşünüyorum. Asılacak yer de İl Binamıza yakın bir yer” dedi.

BAŞBAKAN VE İÇİŞLERİ BAKANI TELEFONA ÇIKMADI

Gece yarısı yapılan operasyon sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ı telefonla aradığını, ancak ulaşamadığına dikkat çeken Uzunırmak, şöyle dedi:
“Özel kalemleri ve güvenlik amirleri ile görüştüm. Çok önemli olduğunu söyledim. Mutlaka görüşmek istediğimi, kamu gücünün yanlış kullanıldığını ifade ettim, ama hala aramadılar.”

EŞKIYA MISINIZ

Suç duyurusunda bulunacaklarına işaret eden Uzunırmak, “Oraya gelen itfaiye araçlarının belediyeden görev kağıtları yok. Ya ilçede yangın çıksa ne olacak? İtfaiye arabalarına el konuyor. Aşçı, kuaförleri bile oraya getirmişler. Gece eşkıyası mısınız?” diyerek tepkisini dile getirdi.

İL BAŞKANI TACİZ EDİLDİ

Pankartı indirenlerin gündüz savcılığa müracaat ettiğini ifade eden MHP’li vekil, “Savcı, ‘suç unsuru yok' diyor, Savcı izin vermemiş, ‘yasaya aykırı değil’ diyor, ama gece yarısı indiriyorlar” dedi. Uzunırmak, olaydan önce de MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti’nin sürekli taciz edildiğini de vurguladı.


(ensonhaber)