İzmir üniversite sınavında ilk 100'e giren 19 öğrencisini altında ödüllendirdi

İzmir Valiliği, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nda ilk 100'e giren 19 öğrenciyi çeyrek altında ödüllendirdi. Ödül törenine AK Parti Genel Başkan Yard

İzmir Valiliği, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nda ilk 100'e giren 19 öğrenciyi çeyrek altında ödüllendirdi. Ödül törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, Vali Mustafa Cahit Kıraç, İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye, dereceye öğrenciler, öğretmenleri ve velileri katıldı.

Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Üye, İzmir'in kısa sürede yükselen başarısıyla gurur duyduğunu söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar ise, "Gençler, ülkemizin geleceği. Onların yetişmesinde emeği geçenleri tebrik ediyoruz. Biz ülkemizi belirli bir noktaya getirdik. Daha da geliştirmek, ilerletmek sizlerin görevi olacak. İzmir olarak sizlerle gurur duyduk. Eğitim, bu dünyanın bilgi çağı olduğu noktasından hareket edersek, önemi inkâr edilemez bir gerçek. Eğitime, bilgiye ulaşmayı gözardı edersek hiçbir yere varamayız, ülkemiz bir yere varamaz. Biz de önce eğitim ve sağlık dedik. İki alanda da başarılı olduğumuzu görmek bizi mutlu ediyor." şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün mesleki eğitimdei oranı yüzde 48'lerde olmasına rağmen iki yıl önce 50. sıralarda yer aldığını hatırlatan Vali Kıraç ise açtıkları kurslarla bu durumu kademeli olarak tersine çevirdiklerini, önce 25., 13. ve bu yıl da tekrar 13.'lükte perçinlediğini aktardı. Kıraç, önümüzdeki yıl hedeflerin ilk 10'da yer almak olduğunu söyledi. LYS'de bu yıl Türkiye sıralamasında 34 öğrencinin 45 alanda elde ettiği başarıyla haklı bir gurur duyduklarını belirten Kıraç, "İzmir, mesleki eğitime ağırlık veren bir kent. Öğrencilerimizin yüzde 50'ye yakını mesleki eğitim görüyor. Buna rağmen üniversite sınavında ilk 13'e girilmesi müthiş bir başarıdır. İzmir, insan kalitesinin yoğunluğuyla bilinen bir kent. 50'li rakamlarla başlayan düşüşte, en son 25'lere gelmiştik. Eğitim öğretim yılının açılışında, kaliteye önem vermemiz gerektiğini belirtip ilk 15'te olmayı hedeflemiştik. Başarımız tesadüf değil; emek, saygı, sevgi, çalışma vardı. Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere tüm müdürlere, yardımcılarına ve ailelere teşekkür ediyorum." dedi.

Daha sonra ilk altın, Türkiye birincisi Arman Özdemir'e verildi. İlk 100'e giren 19 öğrenciye ödülleri Milletvekili Hotar, Vali Kıraç, Vali Yardımcısı Sait Toploğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Üye tarafından takdim edildi. Tören sonunda öğrencilerle birlikte valilik girişinde hatıra fotoğrafı çektirildi.