İmam Hatip Mezunları Piknikte Buluştu

Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından geleneksel hale getirilen İmam hatipliler buluşması yapıldı.

Paşabahçe de Sivas Belediyesi tarafından tahsis edilen alanda gerçekleştirilen alanda yapılan buluşmaya sabahın erken saatlerinden itibaren aileleriyle birlikte alana gelen imam hatipliler, aynı sıraları paylaştıkları arkadaşlarıyla hasret giderdi.
Kur-an'ı Kerim yarışmasında Türkiye 4'üncüsü olan Okan Metin'in Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlayan buluşmada konuşma yapan İmam Hatipliler Derneği Başkanı Samet Şimşek, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Derneğin kurulduğu günden itibaren hizmet ve faaliyetlerini artırdığını dile getiren Şimşek, 120 öğrenciye öyle yemeği, 55 öğrenciye ise burs imkanı sunduklarını ve 17 öğrenciye ise dershane imkanı sağladıklarını söyledi. Derneğin her gün hizmete açık bulundurulduğunun altını çizen Şimşek, en büyük isteklerinin derneğe bir kalıcı hizmet binası kazandırmak olduğunu belirterek, imam hatiplilerden bu konuda destek istedi.
Kendisi de İmam Hatip Lisesi mezunu olan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise İmam Hatip mezunu olanların ülkenin gelişimine büyük katkılar sağladığını söyledi. Ürgüp, İmam Hatip Lisesi mezunu olarak Sivas halkına hizmet etmeye devam edeceğini belirterek, buluşmayı gerçekleştiren dernek yöneticilerine teşekkür etti.
İmam Hatipliler buluşmasına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ise imam hatip neslinin dilini, dinini ve tarihini en güzel şekilde yaşatan bir nesil olduğunu kaydetti. Erdem bir Sivaslı olarak her zaman Sivaslıların hizmetinde olacağını da sözlerine ekledi.
İmam Hatipliler buluşmasında komite başkanı Av. Mustafa Tamer, Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Ali Şahan, AK Parti Sivas Milletvekili Osman Kılıç'ta birer selamlama konuşması yaptı.
İmam Hatipliler buluşmasında Kur'an'ı Kerim Türkiye dördüncüsü olan Okan Metin'e, üniversite sınavında alalında Türkiye 27.si Türkiye genelinde sayısalda 1066. olan Merkez İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatıma Türker ve LYS Türkiye 416. sı olan Rüveyda Çağıran'a Dernek Başkanı Samet Şimşek tarafından plaket ve altın verildi.
İmam hatipliler buluşmasında ayrıca katılımcılara dernek tarafından yemek ikramında bulunuldu.
İmam Hatipliler Buluşmasına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, milletvekilleri Mustafa Açıkalın, Hamza Yerlikaya, Osman Kılıç, Maliye Bakanlığı Muhabesebat Genel Müdürü Ömer Duman, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, AK Parti il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.