Hes'e Tepki Veren Köylüler Karakolluk Oldu

Korkuteli ilçesine bağlı Sülekler köyünde inşa edilmesi planlanan hidroelektrik santraline tepki gösteren köylüler ile firma yetkileri arasında çıkan gerginlik karakolda son buldu.

Hes'e Tepki Veren Köylüler Karakolluk Oldu
Korkuteli ilçesine bağlı Sülekler köyüne yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan Salamık boğazı, Azap mevkisinde Değirmen Elektrik şirketi tarafından yapılması planlanan hidroelektrik santraline köylülerden tepki geldi. Köylerine yapılması planlanan santrala tepki gösteren Sülekler köylüleri ile şirket yetkilileri arasında gerginlik yaşandı.
150 KÖYLÜ KARAKOLDA İFADE VERDİ
Firma yetkilileri ve köylüler arasında yaşanan gerginlik nedeniyle 150 köylü Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığı'na gelerek ifade verdi. Karakol önünde sırada bekleyen köylülere vatandaşlar da destek verdi.
Köylülere destek veren Türkiye Tabiatı Koruma Antalya İl Başkanı Hediye Gündüz ise "Sülekler köylüsünün her zaman yanındayım. Santral sadece Sülekler'e değil bütün Korkuteli'ye sorun olacaktır." dedi.
Sülekler Köyü Muhtarı Kerim Doğan ise santralin Korkuteli barajına da yakın olduğunu santralin baraj içinde bir tehlike oluşturduğunu söyledi.
Korkuteli'de baraj suyu ile elma, kiraz, şeftali, kayısı, erik gibi bir çok meyve yetiştirdiklerini vurgulayan Doğan, "Santral devamlı su ihtiyacı olan meyveciliğin sonunu getirecektir. Ayrıca Sülekler köyü bölgenin mesirelik alanı konumunda. Santral ile köyün bu özelliği de kaybolacak "dedi.
Köy halkı ise, "Köyümüzün suyu için kanımızı veririz. Çünkü su bizim her şeyimiz" dedi