Ak Parti İl Başkanı Yalçın'dan Referandum Yorumu

Bursa'da, Süleymanbey ve Kocayayla'da vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, 12 Eylül'de yapılacak referandumun Türkiye'nin geleceği açısından bir dönüm noktası olduğunu söyledi

Ak Parti İl Başkanı Yalçın'dan Referandum Yorumu
Bursa'da, Süleymanbey ve Kocayayla'da vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, 12 Eylül'de yapılacak referandumun Türkiye'nin geleceği açısından bir dönüm noktası olduğunu söyledi.
Başkan Sedat Yalçın, hafta sonu AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik ve partililerle birlikte Orhaneli'ye bağlı Süleymaniye Köyü'nde yapılan hayır cemiyeti ile Keles'e bağlı Kocayayla'da gerçekleştirilen Artvin-Yusufelililer Şenliği'ne katıldı. Onlarca ailenin iştirak ettiği Süleymaniye hayır cemiyetinde vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Yalçın, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumun Türkiye ve Türk halkı açısından önemine dikkat çekti.
Referandumun ülkenin ilerlemesi ya da gerilemesi noktasında milat olacağını belirten Yalçın, "12 Eylül'de önemli bir sınav var önümüzde. Herkes şu anda referandumu konuşuyor. Türkiye elini konulunu bağlayan zincirlerden kurtulacak mı yoksa yine bizlerin iradesi Ankara'da hakim olmayıp başka birilerinin iradesiyle mi yönetileceğiz. Evet ya da hayır bunun için sorulacak. Buna evet derseniz ülkenin önü açılacak. Genç nüfusumuza, potansiyelimize uygun bir anayasa yapacağız. Ama 'hayır' dersek daha da içimize kapanacağız. İmkanlarımızı, hakkımızı ve hukukumuzu başkalarının kullanmasına izin vermiş olacağız" dedi.
Referandum öncesinde gündemi saptırmak ve vatandaşı yanlış yönlendirmek isteyenlere karşı halkı uyaran Yalçın, oyuna gelinmemesini istedi. Yalçın, "Lütfen önünüze gelecek konuyu saptırmak isteyenlere izin vermeyin. Türkiye, son 8 yılda çok büyük aşamalar kaydetti. Bunu konuşmak isteyenlerle her yerde konuşuyoruz. Türkiye 2002 yılının Türkiye'si değil artık. Bugün gündem başka. Bugün insanımızın hak ve hukuku, devletle olan ilişkilerinde alacağı mesafe ve demokrasinin ilerlemesi test edilecek. 'Evet' mi 'hayır' mı sorusunun cevabı verilecek. Ben şahsen dağ yöresi insanının hukukuna sahip çıkacağına, devletimizin dünyada öne çıkması için evet diyeceğine yürekten inanıyorum" diye konuştu.
Yalçın, konuşmasında, yapılan köy hayırlarının önemine de değindi. Osmanlı'dan gelen değerlerin hala sürdürülüyor olmasının çok önemli olduğunu kaydeden Yalçın, Türkiye'nin değerleriyle büyüyüp gelişeceğine inandığını belirtti. Yalçın, "Bugün çok güzel bir ortam var buralarda. Uğradığımız her köyde aşağı yukarı benzer topluluklar görüyoruz. Osmanlıdan-atalarımızdan gelen bu gelenekleri sürdürüyor olmamız son derece önemli. İlerleyeceksek ve gelişeceksek, bu değerlerimizle gelişeceğiz. Gelenek ve göreneklerimizi koruyan bir anlayışı her zaman günlük hayatımıza hakim kılmamız gerekiyor. Dağ yöresi insanının bu özelliği her zaman öne çıkıyor. Bu açıdan sizleri yürekten tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
Kocayayla'da yapılan Yusufelililer Şenliği'ne katılan Yalçın, Bursa'yı ikinci vatan olarak gören Yusufelililerin Bursa ekonomisine, sosyal ve siyasal hayatına sağladıkları katkılara dikkat çekti.