Kuşadası'ndaki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Kuşadası'nda Davutlar beldesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Kuşadası'nda Davutlar beldesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangına 2 uçak, 6 helikopter, çok sayıda arazöz, çevre beledilerin itfaiye ekipleri ve orman işçisi müdahale ederken, zamanında yapılan müdahalenin büyük bir faciayı önlediği belirtildi.
Edinilen bilgiye göre, Kuşadası-Davutlar yolu üzerindeki Sanayi Sitesi'nin tam karşısında bulunan Taşlıbelen mevkiinde birbirine yakın 3 farklı yerde saat 18.00 civarında başlayan yangın süratle büyüdü. Orman Bölge Müdürlüğü'nün kızılçam gençleştirme sahasında başlayan yangın kısa sürede Taşlıbelen mevkiindeki ormanlık alana sıçradı. Davutlar, Kuşadası ve Söke belediyelerinin itfaiye ekiplerinin ilk etapta yaptığı müdahalenin ardından Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazözler ve orman işçileri de yangın
alanına geldi. Yangının giderek genişlemesi üzerine bu kez 2 uçak ve 6 helikopter ile yangına havadan da müdahale edilmeye başlandı. Havadan zamanında yapılan müdahalenin ardından büyümesi önlenen yangın kısa bir süre sonra da kontrol altına alındı.
Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, yangının zamanında müdahale ile büyümeden kontrol altına alındığını söyledi. Yangının henüz belirlenemeyen bir nedenle birbirine yakın 3 farklı noktada başladığına dikkati çeken Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, "Zamanında müdahale ile yangın kontrol altına alındı. Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yangının çıkış nedenini tespit etmeye çalışıyor. Yangının meydana geldiği bölge kızılçam gençleştirme sahasıydı " dedi.