Görele'de Kemençe Ve Horon Günleri Başladı

Giresun'un Görele ilçesinde 3 gün devam edecek olan Uluslararası Kemençe ve Horon Günleri Festivali Görele Cumhuriyet Meydanı'nda başladı.

Görele'de Kemençe Ve Horon Günleri Başladı
Görele Belediyesi tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen Kemençe ve Horon Günleri Festivali Trabzon Belediyesi Mehteran Takımı eşliğindeki kortej yürüyüşü ile start aldı. Festivale Görele Kaymakamı Aykut Pekmez, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli, Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cumhur Melikoğlu, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Görele Garnizon Komutanı Binbaşı Tamer Yılmaz, Giresun Başsavcısı Radi Akyol'un yanı sıra çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları ve davetliler katıldı.
Festivalle ilgili bir konuşma yapan Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Görele'nin kültür, sanat ve doğa güzelliklerini bünyesinde barındırdığını, bu güzelliklerin ortaya çıkarılmasında festivalleri bir araç olarak gördüklerini belirtti. Melikoğlu, "Göreleliler'e üç gün boyunca dolu dolu bir festival yaşatacağız. Görele'de konaklama yerinin olmadığını söylüyorlar biz göreve geldiğimizde Görele'nin birçok eksiklikleri varda başta alt yapı yoktu biz bunları başardık. Eskiden Görele'de 8â€"10 tane otelin olduğu bilinmektedir. Bölgenin başkenti olan Görele'de böyle bir eksiklik söz konusudur. Biz önce alt yapıyı yaptık. Yatırımcıların böyle bir eksikliğin gidermesini bekledik ama hala böyle bir yatırım yapılmadı. Biz Görele Belediyesi olarak bundan sonraki süreçte misafirlerimizi misafir edebileceğimiz bir oteli ilçemize yapacağız. Bunun sözünü buradan veriyorum. 6.'sını düzenlediğimiz ve 3 gün sürecek olan Kemençe ve Horon Günleri Festivali hayırlara vesile olmasını diliyorum. Desteklerini bizden esirgemeyen ve festivalimizin isim babası olan hemşerimiz İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli'ye ve herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşma sonunda Ağaç Kakma (markuteri) sanatçısı Filiz Uzun, Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu'na 6.'sı düzenlenen Kemençe ve Horon Günleri Festivali adına yapmış olduğu Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu'nun portresini hediye etti.
Yerel sanatçıların türküleriyle coşan vatandaşlar alanda saatlerce horon oynayarak stres attılar. Yaklaşık 6 saat süren konser horonla birlikte hareketlilik kazandı. Festival 2 gün daha sürecek.