Federasyon güvenoyu aldı, Özgener birlik mesajı verdi

Futbol Federasyonu'nun Olağan Genel Kurulu dün Ankara'da yapıldı. Başkan Mahmut Özgener ve ekibi güvenoyu aldı. Ankara'da 197 delegenin katılımı ile gerçekleşen genel kurul...



Futbol Federasyonu'nun Olağan Genel Kurulu dün Ankara'da yapıldı. Başkan Mahmut Özgener ve ekibi güvenoyu aldı. Ankara'da 197 delegenin katılımı ile gerçekleşen genel kurul yaklaşık bir saat sürdü.

Hiçbir delegenin karşı görüş bildirmediği kurulda Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener yaptığı konuşmada, geçmiş dargınlık ve kırgınlıkların geride kalması gerektiğini söyledi. Özgener, yeni sezon öncesinde bazı değişiklikler yaptıklarını dile getirerek, "Yıllar sonra hatırlanacak bir sezon oldu. Türkiye'de futbolumuzun bazı kötü alışkanlıkları var. Geçtiğimiz sezon sonu yaklaştıkça yine açıklamalar birbirini kovaladı, belirli maçlar etrafında gerilim fırtınaları yaratıldı. Türkiye Futbol Federasyonu olarak belirli anlarda müdahale etmek zorunda kaldık. Bu müdahaleler zaman zaman yanlış yorumlandı. Taraflı olmakla suçlanarak ağır ithamlarla karşı karşıya bırakıldık." dedi.
Özgener, Euro 2016 adaylık süreciyle ilgili olarak da, "Kazanamasak da kaybettiğimizi söyleyemeyiz. Sadece 1 oyla kaçırdığımız ev sahipliği, Türk futbolu için düşündüğümüz yeni dev projeleri hayata geçirmemizi engellemeyecek." açıklamasını yaptı. Profesyonel hakemliğin müjdesini veren Özgener, futbolun gelişmesi için kaynak artırmanın yollarını aradıklarını da sözlerine ekledi.
Bu arada kongre öncesi, Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım ve 3. Lig kulüplerinin yaptığı toplantıda tartışma yaşandı. 3. Lig'in karma lig olmasıyla kulüplerin mali olarak sıkıntı içerisine gireceğini belirten yetkililer, bu yanlıştan dönülmesini istedi. Özellikle Siirtspor Başkanı Fadıl Akgündüz ile Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım arasında karşılıklı söz düellosu yaşandı.

Zaman