Aykut Kocaman: Fenerbahçe için böyle düşük oyun ve ağır bir skor olmamıştı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Almanya'nın Köln kentinde yapılan ETL-Dom Kupası turnuvasında FC Köln'e karşı alınan 5-2'lik yenilgiyle ilg

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Almanya'nın Köln kentinde yapılan ETL-Dom Kupası turnuvasında FC Köln'e karşı alınan 5-2'lik yenilgiyle ilgili olarak, "Fenerbahçe için böyle bir çok düşük oyun ve ağır bir skor olmamıştı." dedi.

Kocaman, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, "İlk dakikadan son dakikaya kadar çok kötü oynadık. Maç boyu etkisizdik. A'den Z'ye kadar her şey normalin dışındaydı." dedi.

Kocaman, "Young Boys maçına kadar takım ne olur? O maça kadar neler hızlanacak, transfer mi yapılacak?" sorusunda da şöyle cevap verdi:

"Bence sadece bunlar değil başka şeyler de hızlanabilir. Görüntü hoş değildi. Hazırlık karşılaşması olmasına rağmen skor son derece tahrip edici bir skordu. Bakış açıma göre daha vahim olan ilk yarıdaki oyundu. İkinci yarıda nispeten biraz daha hareket eden eden bir takım haline geldik. Acı ama sevindirici olan hiçbir hareket yapmayan takımın sadece 3-0 geride bitirmesiydi ilk yarıda. Profesyonel hayatımda bırakın Fenerbahçeli futbolculara, profesyonel futbolculara yakışmayan basit top kayıpları ve hareketsizlik vardı takımda. Asıl düşünülmesi gereken buydu. Skordan daha beter olan buydu. Young Boys maçına kadar değil otele dönünce bazı şeyleri düşünmek gerektiğine inanıyorum. Bunları da anlatacağım gerektiği şekilde."

Kocaman, transfer konusunda da, "Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. İki gün sonra basın toplantısı yapıp bazı şeyleri açık söylemek istiyorum. Ama Fenerbahçe'nin sadece transfere değil -bu sadece işi basitleştirmek oluyor- transferden ziyade zihinsel dönüşüme ihtiyacı var. Bugünkü maç bunu bir kez daha suratımıza vurdu. Transferden ziyade bunu tekrar düşünmem gerekiyor." açıklamasını yaptı.

Kocaman, "Niye böyle oldu?" sorusuna da, "Bir gerekçeye bağlanamaz. Basit ve yanlış bir gerekçe olur. tek gerekçe yok. Çözmem gereken en önemli problemin başında geliyor. Ben bunu bir şekilde çözerim. Kimsenin de kuşkusu olmasın. Uzun zamandır hem benim profesyonel kariyerim için hem de özellikle Fenerbahçe için böyle bir çok düşük oyun ve ağır bir skor olmamıştı. O nedenle tahrip gücü çok yüksek oldu. Bunun değerlendirmesini yapacağız." cevabını verdi.

Kocaman, "Gerçekten ağır antrenmanlar da yapıyoruz. Bu takım ve bu futbolcu yapısı için ağır sayılabilecek antrenmanlar yaptık." diye konuştu.

Kocaman, sözlerini, "İnsan hayatında veya kurumlarda bardağı taşıran son damlalar vardır. Ama o gün bugün müdür başka bir konu. Fakat bazen de bildiğiniz çok şeyi çıplak olarak suratınıza çarptığı anlar vardır. Bugün böyle bir şey de olmuş olabilir." cümleleri ile tamamladı.