2002 yılı ile 2010 arasında istatistiki farklılıkları ortaya koydu

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 7,5 yılını ve teşkilatları övdü. Erdoğan 2002 yılı ile 2010 arasında istatistiki farklılıkları ortaya koydu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Türkiye'de otomobil üretimi, cep telefonu abonesi, internet kullanıcı ile uçak yolcu sayılarını 2002'ye göre mukayese ederek, ''Arkadaşlar, bunlar yoksulluk alameti mi yoksa elhamdülillah zenginleşmeye giden bir alamet mi?'' diye sordu.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen ''AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı''nda yaptığı konuşmada, yoksulluğun, yolsuzluğun, umutsuzluğun, çaresizliğin hüküm sürdüğü bir Türkiye devraldıklarını söyledi.

Canla, başla çalıştıklarını, gece gündüz ter döktüklerini ve bugün 7.5 yıl öncesine kıyasla çok farklı bir Türkiye'yi hep birlikte inşa ettiklerini belirten Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin bugün ulaştığı seviyelerin asla bir tesadüfün eseri olmadığını söyledi.

Erdoğan, Türkiye'nin, bugün geldiği noktanın bir tek kişinin veya bir kaç kişinin eseri olmadığını vurgulayarak, bu umut dolu, aydınlık manzaranın fedakar AK Parti teşkilatının eseri olduğunu kaydetti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan il başkanlarına, ''Şu bir kaç veriyi özellikle dinlemenizi, not etmenizi sizlerden rica ediyorum. Bu verileri Türkiye'nin her köşesine, her bir vatandaşımıza, kardeşimize ulaştırmanızı sizlerden özellikle istirham ediyorum. Zira son günlerde yaptığım ziyaretlerde gördüm ki bu veriler pek dikkate alınmıyor. Bunlar gözden kaçırılmış veya bilinmiyor. Öyleyse bunları çok açık, net, resmen ortaya koymak suretiyle artık milletimin bazı gerçekleri, çok daha yakından bilmesini ve görmesini istiyorum'' diye seslendi.

2004 yılı ikinci çeyreğinde Türkiye ekonomisinin yüzde 11.9 oranında büyüme kaydettiğini anımsatan Erdoğan, bunun cumhuriyet tarihinin en yüksek oranlarından biri olduğunu bildirdi.

Erdoğan, Türkiye ekonomisinin 2010 yılının birinci çeyreğinde küresel krize rağmen 11.7 büyüme oranıyla dünyada dördüncü, G-20 ülkeleri arasında ikinci, OECD ve Avrupa ülkeleri arasında ise birinci sırada yer aldığını vurguladı.

''HALEP ORADAYSA ARŞIN BURADA''

Başbakan Erdoğan, 2002 yılında Türkiye'de toplam 8.6 milyon kara taşıtı bulunduğunu, bugün ise krize bu rakamın 14.5 milyon adete çıktığını belirterek, şöyle devam etti:

''2002 yılında Türkiye'de kullanılan cep telefonu abonesi 23.3 milyondu, bugün bu sayı yüzde 165 oranında artarak 61.5 milyona ulaştı. Yine 2002 yılında 4 milyon civarında internet kullanıcısı vardı, bugün 30 milyon rakamına ulaştık. 2002 yılında sabit geniş bant internet abone sayısı yok denecek kadar azdı, bugün bu sayı 7.5 milyona ulaştı. 2002 yılında uçak kullanan yolcu sayısı 34 milyon kişiydi 2009 yılı sonu itibariyle 86 milyon kişi uçağa bindi. Arkadaşlar, bunlar yoksulluk alameti mi yoksa elhamdülillah zenginleşmeye giden bir alamet mi? Türkiye'de otomobil üretimi, 1963 yılında başladı, meşhur hani 'keçilerin yiyor' dendiği Anadol'ların üretildiği dönem. 63, 2003 yani bizim iktidarımıza kadar olan süre içerisinde, yani 40 yılda Türkiye'de toplamda 6.8 milyon adet otomobil üretilmiştir fakat iktidarımız döneminde, 7.5 yılda Türkiye'de 7 milyon 80 bin 500 adet otomobil üretildi.

Hesap ortada Halep oradaysa arşın burada. 2002 yılında Türkiye'de 16 milyon ton demir çelik üretiliyordu. 2009 yılında Türkiye'de 25. 3 milyon ton demir çelik üretildi. Bütün bunlara ek olarak Cumhuriyet tarihinde yapılanın yaklaşık iki katı bölünmüş yol yaptık. Şu ana kadar 11 bin 500 kilometreye ulaşmış vaziyetteyiz. 7.5 yılda milli eğitimde 149 bin 824 yeni dersiliği Türkiye'ye iktidarımız kazandırmıştır. Bu eğitime ne kadar önem verdiğimizin ifadesidir.''

Erdoğan, toplu konutta 430 bin konutun inşasını 7.5 yıl içerisinde başlatıklarını ve yaklaşık 340 binini sahiplerine teslim ettiklerini söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bizim ekonomik krizi aşmak için aldığımız tedbirleri IMF belirlemedi, dikkat edin biz belirledik. Bu ülkede 'IMF'den ne olursan olsun şu borcu alın, şöyle yapın, böyle yapın' diyerek bize akıl verenler, şimdi şapkalarını bir kez daha önlerine koysunlar'' dedi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen ''AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, dün Nisan ayı işsizlik rakamlarının açıklandığını anımsatarak şunları söyledi:

''Nisan ayında krize rağmen küresel kriz nedeniyle yüzde 14.9 oranına çıkmış olan işsizlik, bu yılın Nisan ayında rekor bir düşüş kaydetti. Tam 2.9 azaldı ve yüzde 12'ye geriledi. Bildiğiniz gibi 2 ay önce bunu söylemiştik. 'Üç, dört ay içerisinde 3-4 puan daha düşeceğini göreceğiz' dedik. Bazıları, alay ettiler ve oraya geldik inşallah daha da düşecek. Bir yıl içinde yaklaşık 600 bin işsiz iş bulurken, dikkat ediniz yaklaşık 1 milyon 200 bin kişi ilk kez iş aramaya başladı ve bunlar iş sahibi oldular. Yüzyılın en büyük ekonomik krizlerinden birini tüm dünyanın gıpta ile izlediği şekilde en az zararla atlattık, atlatıyoruz, kaldığımız yerden yolumuza devam ediyoruz. Bizim ekonomik krizi aşmak için aldığımız tedbirleri IMF belirlemedi, dikkat edin biz belirledik. Bu ülkede 'IMF'den ne olursan olsun şu borcu alın, şöyle yapın, böyle yapın' diyerek bize akıl verenler, şimdi şapkalarını bir kez daha önlerine koysunlar. Biz neyi ne zaman yapacağımızı gayet iyi değerlendirdik ve müzakerelerimizi yaptık, sonunda Stand-By anlaşmasını karşılıklı bir şekilde, 'Türkiye'nin buna ihtiyacı yok' Onlar da (IMF) bunu söylediler ve böylece imzalamadık işi, bitirdik. Bu aldığımız tedbirleri küçümseyenler, bugün mahcup oldular. Bizim kriz teğet geçecek sözümüzü anlamayanlar bununla dalga geçenler, bugün mahcup oldular. Bizim işsizlikle ilgili tahminlerimizi öngörülerimizi, ciddiyetsiz şekilde yorumlayanlar, bugün mahcup oldular. 7.5 yıldır mahcup oluyorlar. 7.5 yıldır ellerini ovuşturarak kriz duası yapıyorlar. 7.5 yıldır 'yeter ki AK Parti kaybetsin, Türkiye'ye ne olursa olsun' mantığıyla ülkemizin kuyusunu kazmaya gayret ediyorlar. Biz onları mahcup etmeye, üzmeye, hayal kırıklığı yaşatmaya devam edeceğiz. Biz milletimizi sevindirmeye, milletimizin umudunu, emeğini ve ekmeğini çoğaltamaya devam edeceğiz.''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Asgari ücreti 3 bin liraya çıkaracağını, 73 milyonun tamamına da asgari ücretten maaş bağlayacağını söyleyenleri milletim nasıl istihza ile izliyorsa, emin olun her aileye maaş bağlayacağını, maaşı kadına ödeyeceğini söyleyenleri de milletim istihza ile acı bir gülümseme ile izliyor'' dedi.

Erdoğan, ''AK Parti'nin ve AK Parti gerçekçi politikalarının taklit edilmesinden biz gurur duyarız ama bizim ayaklarımız yere basıyor hem de sağlam basıyor. Biz uçmuyoruz, uçuruyoruz. Bizi taklit edenler de bir an önce yere inmelerini şiddetle tavsiye ediyoruz'' diye konuştu. Erdoğan, 7.5 yılda Türkiye'de 78 üniversite kurduklarını ve üniversite sayısını 154'e ulaştırdıklarını söyledi.

Erdoğan, 7.5 yılda yaptıkları çalışmalara ilişkin rakamlar da vererek şunları söyledi:

''Kriz tellallığı yapanlara, karamsarlık yayanlara, milletin moralini bozmak için her yola başvuranlara ben bu rakamları doğrusu ithaf ediyorum. Önceki gün de söyledim. AK Parti'nin ulaşabildiği seviyelere onların hayalleri dahi ulaşamaz. Bu iş popülizmle olmuyor, fakirlik edebiyatı yaparak olmuyor, kuru sıkı atarak, bol keseden atarak olmuyor. Planınız, projeniz, ekibiniz olacak. Her şeyden önemlisi damdan düşmüş olacaksınız. Yoksulun, yolda kalmışın, garip gurebanın sızısını yüreğinizde hissediyor olacaksınız. Bu sızıyı yüreğinde hissetmeyenler, yoksulluğa çare üretemezler, üretseler üretseler yoksulluğun edebiyatını üretip kendi dönemlerinde büyüttükleri yoksulluğu istismar ederler.

Miting meydanlarında döner ekmek dağıtarak milleti kandırmaya kalkışanların bu gün nerelerde olduğunu görüyoruz. İki anahtar dağıtanların bugün millet nezdindeki kredilerini görüyorsunuz. Asgari ücreti 3 bin liraya çıkaracağını, 73 milyonun tamamına da asgari ücretten maaş bağlayacağını söyleyenleri milletim nasıl istihza ile izliyorsa, emin olun her aileye maaş bağlayacağını, maaşı kadına ödeyeceğini söyleyenleri de milletim istihza ile acı bir gülümseme ile izliyor.

AK Parti'nin ve AK Parti gerçekçi politikalarının taklit edilmesinden biz gurur duyarız ama bizim ayaklarımız yere basıyor hem de sağlam basıyor biz uçmuyoruz, uçuruyoruz. Bizi taklit edenler de bir an önce yere inmelerini şiddetle tavsiye ediyoruz.''

''ÇALINMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ''

''Bu rakamları tek tek her bir vatandaşımıza ulaştıracağız'' diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''2002 yılında hangi şartlarda yaşıyorlardı, şimdi hangi şartlarda yaşıyorlar? Bunun kıyaslamasını yapacak, kıyaslamasını yapmalarını sağlayacağız. Enflasyonun hayatımızı nasıl etkilediğini, fiyatların her ay nasıl değiştiğini, arttığını, bugün fiyatların nasıl çok küçük oranlarda arttığını, yerinde saydığını anlatacağız.

Unutmayın 7.5 yıl önce göreve geldiğimizde ülkemizde enflasyon yüzde 30'du, ama şimdi bakın yüzde 8.7 buraya düştük. Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü, şimdi 8-9, o aralıkta. IMF'ye bu milletin borcu biz geldiğimizde 23.5 milyar dolardı, öde öde öde şimdi 7.5 milyar dolar. Bizden önceki iktidar borçlandı MHP-DSP-ANAP iktidarı, biz ise ödedik, ödüyoruz. Merkez Bankası'nın kasasındaki rezervi 26 milyar dolardı, şimdi altını filan da katarsak, 75 milyar doların üzerinde. Bakınız nereden nereye, bu güçlenen bir ekonominin, güçlenen bir Türkiye'nin rakamlarla ifadesidir. Alım gücünün 2002'ye göre nasıl yükseldiğini, dün lüks gibi görünen harcamaların bugün nasıl günlük hayatın bir parçası haline dönüştüğünü anlatacağız.

Hep beraber anlatacağız, tüm Anadolu'nun yollarında anlatacağız. Gidilmedik köy, ilçe, belde bırakmayacağız. Çalınmadık kapı bırakmayacağız. Şunu da söyleyeceğiz; 'İşimiz bitmedi' diyeceğiz. 'Yoksullukla, yolsuzlukla, işsizlikle, mücadelemiz son ermedi' diyeceğiz. Kararlılıkla, cesaretle yolumuza devam edecek, Türkiye'ye yaşattığımız başarılara inşallah çok daha fazlasını ilave edeceğiz.''

Kaynak: AA