Muhtarlar sorunlarını bürokratlara anlattı

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde Belediye Başkanı Gazi Şahin'in düzenlediği kahvaltıda muhtarlar, yol ve altyapıyla ilgili sorunlarını bürokratlarla payla

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde Belediye Başkanı Gazi Şahin'in düzenlediği kahvaltıda muhtarlar, yol ve altyapıyla ilgili sorunlarını bürokratlarla paylaştı. Toplantıda sorunlara yetkili mercilerle ortak çözüm arandı.

Muhtarlar, ağırlıklı olarak altyapı ve doğalgaz çalışmaları, çevre düzenlemesi ve ulaşımla ilgili sıkıntılarını dile getirdi. Gerekli altyapı oluştuğunda sorunların da çözüleceğini belirten Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, "Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor, ilçemiz şantiye alanı gibi. Yol konusuna özel önem verdik. Yıllardır asfaltlanmayan yollar asfaltlandı. Yeni yollar açıldı. Karşılıklı görüşmeler sayesinde vatandaşımızın sorunlarına çözümler bulacağız." dedi.

Muhtarların sorularına cevap veren, ilçenin geleceği için hep beraber çalışıldığını ifade eden ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, kalkınma için birlikte hareket etmenin önemine vurguda bulundu. Kılıç, Elmadağ'da bir arıtma tesisinin gerekliliğine işaret ederek, "Üç ay içinde Elmadağ'ın altyapısının çoğunu ve arıtmamızı bitirmiş olacağız. Elmadağ'da 45 km'lik boru değişimi çalışması başladı. Asbes ve pig borular değişiyor, inşallah bundan sonra akan suyumuz da temiz olacak. Arıtmadan sonra su sulamada kullanılacak. Piknik alanlarında koku olmayacak." diye konuştu.

Ulaşımla ilgili istekleri dinleyen EGO Genel Müdürü Ömer Ulu, masrafları en aza indirmeye çalıştıklarını belirterek, boş sefer yapan otobüslerin sayısını en aza indirmeye çalıştıklarını ifade etti. Otobüs sefer sayısının artırılması konusunun UKOME'de görüşüldüğünü belirten Ulu, EGO otobüs sayılarının sözleşmeye göre ayarlandığını sözlerine ekledi.

Elmadağ Deveci Mevkii'nde Kargalı Deresi üzerine yaptırılan ASKİ arıtma tesisinde incelemelerde bulunan Kamil Kılıç, inşaat kısmının bittiğini, mekanik kısım siparişlerinin verildiğini belirterek, "Bir aksaklık çıkmadığı takdirde 3 ya da 4 ay sonra burası açılacak." dedi.

Toplantıya ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, EGO Genel Müdürü Ömer Ulu'nun yanı sıra Fen İşleri Daire Başkanı Fikret Yücel, genel müdür ve daire başkan yardımcıları da katıldı.