Maliye Bakanı Şimşek: Çalışmalar yetişmeyeceği için Mali Kural'ı erteledik

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mali kural yasasının bu çalışma dönemine yetişmeyeceğinden dolayı ertelediklerini söyledi.

Maliye Bakanlı, KKTC Ma

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mali kural yasasının bu çalışma dönemine yetişmeyeceğinden dolayı ertelediklerini söyledi.

Maliye Bakanlı, KKTC Maliye Bakanlığı ile e-bütçe yazılım kaynak kullanımı konusundaki protokolü imzaladı.İmza töreninde konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yavru vatana her zaman destek verdiklerini ve bundan sonrada destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Şimşek, e-devlet projesi olan e-bütçe yazılımının Türkiye'ye çok katkı sağladığını ve bu uygulamanın KKTC'de katkı sağlayacağını umduğunu ifade etti.

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar da konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin vermiş olduğu destekten memnun olduklarını, kendi kaynaklarına sahip olan KKTC'nin artık bütçe açığının olmaması gerektiğini ve bunun için çalıştıklarını kaydetti. Türkiye'den alınan mali kaynaklarla yeni projeler oluşturduklarını ifade eden Tatar, Türkiye yönetiminin ve hükumetinin uygulamış olduğu ekonomi politikasının bütün Türk ülkelerine örnek ve destek olduğunu belirtti.

İmza töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Maliye Bakanı Şimşek, mali kural yasasının neden ertelendiği sorusuna, "Çalışmaların bu döneme yetişmeyeceği için." cevabını verdi. Şimşek, 2011 yılı bütçesinin daha önce hazırladıkları orta vadeli plan çerçevesinde meclise sunulacağını aktardı.