Folkart Narlıdere Mimari Projesi, '2010 Europe 40 Under 40' ödülü kazandırdı

Dünya mimarisinin geleceğine ışık tutacak yeni jenerasyonu teşvik etmek amacıyla "European Centre for Architecture, Art DesignUrban Studies" ile

Dünya mimarisinin geleceğine ışık tutacak yeni jenerasyonu teşvik etmek amacıyla "European Centre for Architecture, Art DesignUrban Studies" ile "Chicago Athenaeum: Museum of ArchitectureDesign" kurumları tarafından her yıl Avrupa ülkelerindeki en başarılı genç mimarlara verilen "Europe 40 Under 40 (Avrupa'nın En İyi Genç Mimarları)" ödülleri sahiplerini buldu. Bu sene 17 Avrupa ülkesinden 40 mimara verilen ödülleri Türkiye'den almaya hak kazanan iki isim, Emre Arolat Mimarlık Ofisi'nden Gonca Paşolar ve Kerem Piker oldu. Paşolar, ödülü Narlıdere Folkart Konutları mimari projesi başta olmak üzere Sabiha Gökçen Havalimanı ve Siemens Park çalışmalarıyla kazandı.

Alınan ödüllerin motivasyonu tetiklemesi açısından da önemli olduğunu belirten Gonca Paşolar, "Mimari çalışmalar, hem fonksiyona hem estetiğe dayanır. Ayrıca bir inşaat sistematiği de gerektirir. Üçünü birlikte tasarladığınız anda o başarılı bir bina ve siz de başarılı bir mimar olabilirsiniz. Folkart Narlıdere'de, hem çevreye uyumlu hem son teknolojiye sahip hem düşey ormanıyla doğa sever bir yapı projeledik." dedi.

Dereceye giren 40 mimarın projeleri, ilk olarak ekim ayında İspanya'daki "The Citythe World" sempozyumu sırasında sergilenecek. Yıl boyunca Avrupa'nın farklı şehirlerinde dolaşacak gezici serginin son durağı, ABD'deki Chicago Athenaeum Mimarlık ve Tasarım Müzesi olacak.