Erdoğan'dan Kuzey Kıbrıs'a su müjdesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 11 yıldır gündemde olan Türkiye'den boru hattıyla KKTC'ye su taşınmasına ilişkin projede işin imzaya kaldığı müjdesini verdi. 'Rüya ...



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 11 yıldır gündemde olan Türkiye'den boru hattıyla KKTC'ye su taşınmasına ilişkin projede işin imzaya kaldığı müjdesini verdi.

'Rüya proje'de imzalar Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in 20 Temmuz'da yapacağı Kıbrıs ziyaretinde atılacak. KKTC'ye hem içme hem de sulama suyu sağlayacak projede, Anamur ilçesindeki Dragon Çayı üzerinde yapılması planlanan Alaköprü Barajı'ndan KKTC'ye borularla su aktarılması öngörülüyor. Deniz yüzeyinden 250 metre derinlikte yüzer halde inşa edilecek 78 kilometre uzunluğundaki borularla Kuzey Kıbrıs'a yılda 75 milyon metreküp su taşınacak. KKTC'ye ayrıca deniz altından elektrik de verilecek.
Erdoğan su müjdesini KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile Ankara'da yaptığı görüşmenin ardından açıkladı. Erdoğan ortak düzenlenen basın toplantısında, "Başbakan Yardımcımız Cemil Bey'in 20 Temmuz kutlamaları öncesi yapacağı KKTC ziyaretinde bu imzalar atılacaktır. Kısa sürede inşallah temelleri atacağız. On yıllardır gündemde olan bu hayali gerçekleştirmek de AK Parti hükümetine nasip olmuştur.'' diye konuştu. Denizaltı kablosuyla KKTC'ye elektrik taşınması projesinin de hayati bir önemi olduğunu vurguladı.
Başbakan Erdoğan Kıbrıs'ta devam eden barış görüşmeleriyle ilgili olarak da ''Hedef, müzakerelerde 2010 yılı sonuna kadar kapsamlı çözüme ulaşılmasıdır." dedi. KKTC Başbakanı Küçük ve hükümeti ile tam bir dayanışma içerisinde olduklarını ifade ederken, KKTC'deki bazı odakların AK Parti hükümeti aleyhinde yaydığı dedikodulardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
BAŞBAKAN 8 MİLYAR, MÜDÜR 14 MİLYAR MAAŞ ALIYOR
Erdoğan, KKTC'li bir gazetecinin Kuzey Kıbrıs'taki ekonomik olumsuzluklara ilişkin bir sorusu üzerine de AK Parti iktidarı döneminde yavru vatana yapılan yatırımları anlattı. Adada yaşanan çarpıklıklara işaret ederek, ''KKTC Başbakanı eski rakamla 8 milyar alıyor. Bir müdür 14 milyara kadar maaş alıyor. Belki Sayın Başbakanım KKTC'de bunu konuşamıyor ama ben konuşuyorum. Diyorum ki bu adil bir yaklaşım değildir.'' ifadelerini kullandı.

Zaman