Belediyenin yardım kuruluşu için doğum günü düzenlediler

Ankara'nın Altındağ Belediyesi bünyesindeki Altınay Yardım Organizasyonu'nun 6. yaşı doğum günüyle kutlandı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki,

Ankara'nın Altındağ Belediyesi bünyesindeki Altınay Yardım Organizasyonu'nun 6. yaşı doğum günüyle kutlandı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Başkan Yardımcısı Yunus Keleş, birim müdürleri ile Altınay personellerinin hazır bulunduğu törene, Altınay'a bağışlarıyla destek olan hayırseverler de katıldı.

Dört bin 200 metrekarelik bir alanda dar gelirli, mağdur, ihtiyaç sahibi ailelere hizmet veren Altınay Mağazası, benzer organizasyonlar arasında çalışma tarzı, hayır sahiplerine ulaşma ve bağışları ihtiyacı olanlara ulaştırma konusunda gösterdiği özen ve farklı çalışma prensibiyle hemen göze çarpıyor. Kutlama töreninde konuşan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Türkiye yardımsever insanlarla dolu, ancak insanlar artık neyi, nereye, nasıl verecekleri konusunda endişe taşıyorlar. Çünkü pek çok yerde bağışlar suistimal ediliyor ya da kötüye kullanılıyor. Oysa bizim toplumumuz çok yardımsever bir toplum. Bizler birbirine verdiği destekle ayakta duran bir milletiz. Bunu iyi değerlendirmeliyiz." diye konuştu.

Bugüne kadar 73 bin aileye yardım yapıldığını söyleyen Tiryaki, 803 kişiye ise her ay düzenli olarak hasta bezi yardımı yapıldığını sözlerine ekledi. 89 aileye yangın yardımı yapıldığını, 1300 asker ailesine destek olunduğunu, 36 bin 500 öğrenciye eğitim ve kırtasiye yardımı yapıldığını, 196 özürlüye sandalye yardımı yapıldığını da vurgulayan Tiryaki, "Herkesin sahip olduğu malda fakirin hakkı vardır." ifadesini kullandı.

Kutlama törenine Altınay'a bağışlarıyla destek olan hayırseverler de katıldı. Hayırseverler adına kısa bir konuşma yapan Z Kids mağazalarının sahibi Murat Küçük, "Yardımlarımızla bu organizasyona destek olmaya çalışıyoruz. İçimiz rahat, yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine gittiğini biliyoruz. Desteğimiz devam edecek. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye çok teşekkür ederiz." dedi.