Avrupa'daki Türk gençleri Konya'yı gezdi

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) organizasyonuyla Fransa, Hollanda ve Belçika'dan Türkiye'ye gelen 350 Türk genci, Konya'yı gezerek Mevlana Müzesi'

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) organizasyonuyla Fransa, Hollanda ve Belçika'dan Türkiye'ye gelen 350 Türk genci, Konya'yı gezerek Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Gençler, Konya'daki görkemli tarihi mekanları gezince Türk medeniyetinin büyüklüğünü yerinde görme imkanı bulduklarını söyledi.

GSGM bünyesindeki Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Avrupa'da yaşayan Türk gençlerini "Avrupa'daki Türk Gençliği Kendi Kültürü ve Tarihiyle Buluşuyor" projesi kapsamında Türkiye'de bir araya getirdi. Avrupa'da yaşayan ve anayurtlarını görme şansını elde edememiş Türk ailelerin çocukları, 7 Temmuz'da Türkiye'ye geldi. Daha önce İstanbul, Edirne, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Afyonkarahisar'ı görme fırsatı bulan gençler, bugün de Konya'yı gezdi. Alaaddin Camii ve İnce Minareli Medrese'ye hayran kalan gençler, Mevlana Müzesi'ni de ilgiyle inceledi. Müzedeki eserlerle ilgili bilgi alan gençler, Konya'yı çok beğendiklerini dile getirdi.

Etkinliğe Fransa'dan katıldığını ifade eden Gökhan Çağırıcı (24) uzak kaldıkları kültürel ve tarihi değerlerini yerinde yaşama fırsatı buldukları için heyecanlı olduğunu söyledi. Bugüne kadar Türkiye ile ilgili yeterince bilgi sahibi olamadığını anlatan diş hekimliği öğrencisi Çağırıcı, "Anavatanımın tarihi ve doğal güzellikleri görme imkanı bulduğum için mutluyum. İstanbul Müftüsü Mustafa Çağırıcı benim dayım. Mevlana Müzesi'ndeki ortamdan etkilendiğimi söyleyebilirim." dedi.

Belçika'dan geldiğini ve dedesinin Trabzonlu olduğunu ifade eden Seher Bal da (20) kendi kültürlerini tanıma adına etkinliğin çok yararlı olduğunu belirtti.

Avrupa'daki Türk gençliğinin, Türkiye'nin milli ve kültürel değerlerini, Anavatan topraklarındaki sanatsal, tarihi ve sosyal yapıyı tanımasını sağlamaya amaçlayan proje kapsamındaki geziye Fransa'dan 150, Hollanda ve Belçika'dan 100 genç katıldı.

Yarın da Ankara'yı gezmeyi planlayan gençler, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'i ziyaret edecek.