Lütfü Yücelik TBMM Üstün Hizmet Ödülü'nü aldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülen Erzurum Ticaret ve Sanayi ve ERÇİMSAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yüc

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülen Erzurum Ticaret ve Sanayi ve ERÇİMSAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ödülünü TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in elinden aldı.

TBMM Tören Salonu'nda gerçekleştirilen törende Lütfü Yücelik ödülünü Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'den aldı. TBMM

Başkanı Şahin, ERÇİMSAN Holding'in birlikteliğin, kaynaşma ve iş birliğinin önemli örneklerinden biri olduğunu söyleyerek. "Burada en büyük pay hamiyet sahibi, hizmet gönüllüsü milletimiz için çalışan hayırseverlerimizindir. Onlar içlerindeki duyarlılık ve millet sevdasını hizmet meşalesine dönüştürmüşler, bütün topluma, kendilerinden sonraki kuşağa örnek olmuşlardır. O yüzden, kendilerine, örnek oldukları, öncülük ettikleri bu davranış ve hizmetler için minnet ve şükran borçluyuz. Ben hepimize örnek olan bu değerli insanlara, herkes adına teşekkür ediyorum." dedi.

"ONURLU BİR GÜNDÜ"

TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülmesinin kendisini onurlandırdığını ifade eden Lütfü Yücelik, "Biz yıllardan beri hem ETSO'da hem de Aşkale Çimento'da bu şehre, bu bölgeye ve bu ülkeye hizmet etmeye çalışıyoruz. İşimiz zor elbette. Ama asla yılmadık ve yılmayacağız. Yakaladığımız başarılar, yaptığımız yatırımlar, gerçekleştirdiğimiz sosyal katkılar ve ortaya çıkan atılımlar bizi daha fazla şeyler yapmaya itiyor. İşte bu ortam içinde başarılarımızın ödüllendirilmesi moral kaynağı oluyor. TBMM'de aldığımız ödül bu başarılara katkısı olan herkese aittir. Bu ödülü almamıza vesile olan ve TBMM'ye teklif eden Erzurum Milletvekilimiz Muhyettin Aksak'a da ayrıca teşekkür ediyorum." diye konuştu.

YÜCELİK'E NEDEN ÖDÜL VERİLDİ?

Lütfü Yücelik, 1987–92 yılları arasında Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, 1992–95 yılları arasında ve 2009 yılından bu yana ETSO'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyor. 1993 yılında özelleştirme kapsamına alınan Aşkale Çimento Fabrikası'nın halka mal edilmesi için Erçimsan'ın kurulmasına önayak oldu. Aşkale Çimento ve ERÇİMSAN Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Yücelik, zarar eden Aşkale Çimento'yu 17 yılda Türkiye'nin 245'ncı büyük firması yaptı. Lütfü Yücelik, şirketin yatırımlarını Erzurum, Trabzon, Van, Ağrı, Giresun, Gümüşhane ve Erzincan'a da yaydı. Aynı zamanda; Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği, Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası ve Türkiye İşverenler Sendikası Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyeliği ile TOBB Yüksek İstişare Kurulu üyeliği de yapan Lütfü Yücelik; ETSO Vakfı bünyesinde bir üniversite açılması için gerekli çalışmaları başlattı. Doğduğu köye bir ilköğretim okulu yaptıran Yücelik, Aşkale Çimento'nun imkânları ile Aşkale ilçesine 100 kişilik bir kız yurdu yapılmasını sağladı.

AŞKALE ÇİMENTOLAR ARTMALI

Erzurum'da sosyal ve ekonomik kalkınmanın gerçekleşebilmesi için devlet kadar girişimcilere de büyük görevler düştüğünü söyleyen AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak ise "Lütfü Yücelik ve ekibi bunu Aşkale Çimento ile başardı. Lütfü Yücelik bu ödülü her anlamda hak etmiştir. Ortaklık ruhunun güzel bir örneğini bizlere gösterdiler. Lütfü Yücelik'i tekrar tebrik ediyorum." diye konuştu.

LÜTFÜ YÜCELİK KİMDİR

1952 yılında Erzurum'da doğdu. 1975 yılında ticaret hayatına atıldı. İnşaat malzemeleri, otomobil bayiliği, yedek parça satıcılığı ve yol yapımı gibi sektörlerde faaliyetler yaptı. 1987–92 yılları arasında Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yerine getirdi. 1992 yılında ETSO'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi. 2005 yılına kadar bu görevi devam ettirdi. 1993 yılında özelleştirme kapsamına alınan Aşkale Çimento Fabrikası'nın halka mal edilmesi için ER-ÇİM-SAN Yatırım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin kurulmasına öncülük etti. Yücelik halen ER-ÇİM-SAN Holding ve Aşkale Çimento'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyor.