Demiryolu Güçbirliği Toplantıları Devam Ediyor

Erzincan â€" Trabzon Demiryolu projesinin Tirebolu, Doğankent, Kürtün, Torul güzergahını takip etmesi için yürütülen güç birliği çalışmalarının son toplantısı Kürtün'de gerçekleştirildi.

Demiryolu Güçbirliği Toplantıları Devam Ediyor
Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat'ın destek verdiği projeyle ilgili gerçekleştirilen toplantıya, Doğankent Belediye Başkan Vekili Aynur Efe, Kürtün İl Genel Meclis Üyeleri Mesut Şen ve Yücel Yusufoğlu, Doğankent İl genel Meclis Üyesi Alaettin Bayram ile AK Parti Kürtün İlçe Başkanı Hüseyin Güvendi ve Tirebolu AK Parti ilçe yönetim kurulu üyesi Sedat Pir katıldı.
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, "Belediye makam odasında gerçekleştirdiğimiz toplantıda güç birliğimizi bir kez daha teyit ettik. Biz demir yolu projesinin güzergahı olarak Bayburt'u değil, Erzincan - Gümüşhane-Tirebolu- Doğankent-Kürtün- Torul hattını destekliyoruz. Güzergahın Harşit Çayı'nı izleyerek Tirebolu Limanına ulaşmasını, bölgesel ve ulusal çıkarlarımıza daha uygun görüyoruz. Burada bir araya gelen bölgesel sinerjiden hayırlı bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Biz Gümüşhaneliler olarak her zaman taşın altına elimizi koymaya hazırız. Konuyla ilgili olarak Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ile Torul Belediye Başkanı Selami Bostan'a da gerekli bilgiyi vererek, kendilerinden destek istedik" diye konuştu.