Ereğli'de Korubaşı Mahallesi ve TOKİ sakinlerinden referanduma 'Köprülü Evet'

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Korubaşı Mahallesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutlarda oturan vatandaşlar, 12 Eylül'de yapıla

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Korubaşı Mahallesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutlarda oturan vatandaşlar, 12 Eylül'de yapılacak olan referanduma 'şartlı evet' diyeceklerini ifade ettiler.

Ereğli'de TOKİ tarafından yaptırılan 258 konutun, sahiplerine teslim edilmesinin ardından bazı sıkıntılar yaşanmıştı. Yol sorunu ardından yapılan okul ile TOKİ konutları arasından geçen dere nedeniyle çocukların 3 kilometre yürümek zorunda kalmaları, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'a aktarılmıştı. 12 Eylül'de yapılacak referandum'a şartlı evet diyeceklerini dile getiren mahalle halkı, köprünün yapılması için bir kez daha yetkililere, siyasi partililere çağrıda bulundu.

TOKİ sakinleri adına bir açıklama yapan Korubaşı Mahalle Muhtarı Tacettin Kunul, Korubaşı ve TOKİ'de oturan 4 bin kişinin referanduma şartlı evet diyeceklerini açıkladı. Kunul, yaptığı açıklamada; şöyle dedi: "Korubaşı TOKİ Konutlarının karşısına yapılan okulumuz bitti ve eğitim-öğretime hazır olup, önümüzdeki dönem derslere başlanacaktır. Okul, TOKİ Konutlarına 2 adım mesafede olup ortadan geçen ırmak için köprü talep etdilmiş, AKP ilçe heyeti ve Milletvekili Fazlı Erdoğan'a bu olayı defalarca iletmemize rağmen hiçbir sonuç alamamış ve çocuklarımıza 3 km yolu yürütmeye mahkûm etmekte olduğumuzu yüzümüze vurmuştur. TOKİ Konutlarıyla okula bağlantı yapılacak yerdeki arsa sahipleri çok makbul fiyatlarla yerlerini vermeye hazır olduklarını ve AKP teşkilatından böyle bir istek olmadığını belirtmektedirler. AKP Grubu şu an referandum hazırlıkları içinde olduklarından dolayı, TOKİ konutları bin 500 kişi Korubaşı Mahallesinde 2 bin 500 kişi olduğu için toplamda referandum için 4 bin evet demektir."