Bafra'daki Yangın Kontrol Altına Alındı

Samsun'un Bafra ilçesinde çıkan büyük çapta yangın 2.5 saatte kontrol altına alınırken, olayda 6 işyeri kül oldu.

Bafra'daki Yangın Kontrol Altına Alındı
Bafra'nın Hacınabi Mahallesi Nuri İbrahim Camisi Caddesi'ndeki büyük bir marketin de içinde bulunduğu dükkanların tamamı yandı. Saat 20.30 sıralarında çıkan yangına ilk müdahaleyi Bafra itfaiye ekipleri yaptı. Binanın çatısının ahşap olması ve alevlerin kısa sürede çatıya sarması ile itfaiye ekiplerinin yaptıkları mücadele etkisiz kaldı. Çok kısa bir
süre içinde yaklaşık 1000 metrekarelik blok halindeki tek katlı eski binanın çatısı alevler altında kaldı. Yangını duyar duymaz olay yerine gelen Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı teflonla arayarak acil yardım istedi.
Yardım istenmesi üzerine bölgeye Samsun Sivil Savunma Kurtarma ekipleri ve Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi. Samsun ekibinin müdahalesi sonucu yangın güçlükle kontrol altına alınabildi.
Yangını başından beri takip eden Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı'nın ve Başkan Zihni Şahin'in üzüntüleri yüzlerinden okunuyordu. Yangını duyan Samsun İl Jandarma Komutanı Jan. Kd. Albay Mustafa Doğru, Samsun İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Kaya, olay yerine ilk gelenler oldu.
Son olarak Samsun Valisi Hüseyin Aksoy da İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ile beraber Bafra'ya gelip yerinde inceleme yaptılar. Büyük yangında bir büyük market, bir tüp gaz bayisi, bir restoran, iki tuhafiye ve boş dükkân ile marketin deposunun bulunduğu bina tamamen
yandı.
Yetkililer yangının bugün yağan aşırı yağmur sonucu elektrik panosunun elektrik kontağı sonucu çıkmış olması ihtimali üzerinde duruyor.
Yangın kontrol altındı, ancak hala söndürülebilmiş değil. İş makineleri
ile bazı yerler yıkılarak söndürme çalışmaları devam ediyor.