SBS il birincileri Vali Salihoğlu'nu ziyaret etti

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 8. sınıflarda Gümüşhane'de 500 tam puan alarak dereceye giren öğrenciler Vali Enver Salihoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Fer

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 8. sınıflarda Gümüşhane'de 500 tam puan alarak dereceye giren öğrenciler Vali Enver Salihoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım'ı ziyaret etti.

8. sınıf SBS'de 500 tam puan alma başarısı gösteren Zeynep Bengisu Özener ve Zeynep Demir, ilk olarak Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım'ın makamına çıktı.

Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım başarıları için öğrencileri tebrik ederek, öğrencilerden hangi alana ilgi duyuyorlarsa o alana yönelmelerini istedi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Yıldırım, başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Öğrenciler daha sonra Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'nu makamında ziyaret etti. Başarılarından dolayı öğrencileri tebrik eden Vali Salihoğlu, tercihlerinin gelecekte okuyacakları üniversite için önemli olduğunu belirtti.

Doğru meslek için doğru tercih yapılması gerektiğinin altını çizen Vali Salihoğlu, "Seveceğiniz bir mesleği yapmanız için o mesleğe uygun bir okul seçmenizi tavsiye ederim." dedi.

Öğrenciler hediye takdim eden Vali Salihoğlu, başarıda emeği olan ailelerini de kutladığını bildirdi.

FEM Dershanesi Müdürü Nurullah Çörek ise il birincilerinin dershane öğrencilerinden olmasının ayrı bir mutluluk verdiğini ifade ederek, "Bu başarıya imza atan öğrencilerimizi tebrik eder, bu başarıda büyük emeği olan ailelerimizi, azimli okul öğretmenlerimizi ve öğrencilerimize rehberlik eden fedakâr dershane öğretmenlerimizi ayrı ayrı kutluyorum. Bu başarılar veli-okul-dershane üçgeninin birlikte kararlılıkla ve dayanışma içerisinde sergiledikleri tutumun bir göstergesidir. Dilerim bundan sonraki yıllarda da aynı dayanışma örneği sergilenerek ilimizde daha nice birinciler çıkar." diye konuştu.