Milletvekili Hasan Ali Çelik, Başkan Dişli'yi Ziyaret Etti

TBMM Sanayi ve Enerji Komisyonu Başkanı AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, mevcut Anayasa değişikliğinin geniş bir kesim tarafından evet oyu ile kabul edilerek Anayasamızda çok büyük bir değişiklik, sivil bir faaliyetin gerçekleşeceğine inandığını söyledi

Milletvekili Hasan Ali Çelik, Başkan Dişli'yi Ziyaret Etti
TBMM Sanayi ve Enerji Komisyonu Başkanı AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, mevcut Anayasa değişikliğinin geniş bir kesim tarafından evet oyu ile kabul edilerek Anayasamızda çok büyük bir değişiklik, sivil bir faaliyetin gerçekleşeceğine inandığını söyledi.
Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'yi makamında ziyaret eden Milletvekili Çelik, hizmetlerin en yoğun verildiği alanların belediyeler olduğunu dolayısıyla fırsat buldukça belediyeleri ziyaret ettiğini belirterek, yapmış olduğu gezilerde karşılaştığı vatandaşların taleplerini, görüşlerini ve hizmetlerden duyulan memnuniyeti Başkan Dişli ile paylaştığını söyledi.
Basın mensuplarının sorusu üzerine referandum ile ilgili bir değerlendirme yapan Milletvekili Çelik, "Türkiye 12 Eylül günü referanduma gidiyor. Anayasa Mahkemesi kararını verdi. Bu referandum AK Parti ile doğrudan alakalı bir referandum değil. Bu referandum Türkiye Cumhuriyeti devletinin daha fazla özgürlüklere, insan haklarına, demokrasiye, toplumsal özgürlüklerinin yaşandığı, toplumun birbirleriyle kaynaştığı, özgürce kendi kararlarını verebildiği bir yapıya fırsat verecek bir durumdur" dedi.
Türkiye'nin bugüne kadar ihtilallerin oluşturduğu veya ihtilal dönemlerinin oluşturduğu Anayasalarla idare edildiğine dikkat çeken Çelik, "1982 yılında kabul edilmiş Anayasamızda ihtilal döneminde kabul edilmiş ancak bugüne kadar üzerinde önemli değişiklikler yapılmıştır. Bugünde bu değişiklikler ciddi bir paket halinde Türkiye'nin gündemindedir. TBMM Anayasa değişiklik teklifini kabul etmiştir. Anayasa Mahkemesine gitmesine rağmen mahkeme çoğu yönünü uygun bulmuş, kısmi düzenleme yapmak suretiyle halkoyuna sunulmasına karar vermiştir. Halkımız 12 Eylül tarihinde kararını verecektir. Yapmış olduğum gezilerde vatandaşlarımıza referandumla ilgili ne görüyorsunuz diye sorduğumda, bir kısım vatandaşımız biraz daha bizi bilgilendirmenizi arzu ederiz diyor. Bir kısım vatandaşımız Türkiye'nin sivil bir anayasaya, demokratik bir anayasaya ihtiyacı olduğunu, TBMM'nin özgür iradesi ile verdiği anayasa değişikliklerini kabul etme arzusunda olduğunu belirtiyor. AK Parti bu konuda görüşlerini açıkça söyledi. AK Parti 'ben varım' dedi. 'Evet diyeceğim' dedi. Büyük Birlik Partisi, Saadet Partisi 'evet diyeceğim' dedi. Üniversite camiasından önemli bir kesim, ilim adamlarından, düşünürlerden çok önemli bir kesim 'evet doğrudur' dedi. Sivil toplum örgütlerinin çoğu 'evet diyor'. Mevcut anayasa değişikliğinin geniş bir kesim tarafından evet oyu ile kabul edilerek Anayasamızda çok büyük bir değişiklik, sivil bir faaliyetin gerçekleşeceğini görüyorum. Halkımıza bu konuda teşekkür ediyorum. Anayasa değişikliğinin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.