Meclis Önünde Greenpeace'den Nükleer Enerji Protestosu

Greenpeace üyeleri, nükleer enerjiyi protesto için topladıkları imzaları TBMM önünde CHP ve BDP'li milletvekillerine verdi.

TBMM Dikmen girişi önünde toplanan bir grup Greenpeace üyesi 170.000 nükleer karşıtı imzayı, CHP'den Mersin Milletvekilleri Ali Rıza Öztürk, Ali Oksal ve İsa Gök, Zonguldak Milletvekilleri Ali İhsan Köktürk ve Ali Koçal (MYK üyesi) ve Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ile BDP'den Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ve Bitlis Milletvekili Nezir Karataş'a teslim etti. Milletvekilleri, imzaları Meclis Genel Kurulu'na sunmak üzere Greenpeace, Yeşiller Partisi ve Küresel Eylem Grubu temsilcilerinden
teslim aldı.
Grup adına milletvekillerine bilgi veren Koray Diker "Bu anlaşma Türkiye'yi bir çıkmaz sokağa sürükleyecektir. Yarın, Mersinli olsun olmasın, milletvekillerinin oyları Türkiye'nin geleceğini şekillendirecektir. Yalnızca bizim değil gelecek kuşakların da geleceği, güvenliği ve sağlığı ipotek altına alınıyor. Buradan bütün sağduyu sahibi milletvekillerine, bu çok tehlikeli, pahalı ve karanlık nükleer enerjiye hayır demeleri için çağrıda bulunuyoruz. Nükleer, kuzey komşumuza ne enerji bağımsızlığı getirdi,
ne de Türkiye'ye getirmesi mümkün. Yarın Milletvekillerinin daha temiz ve iyi bir ekonomi ve yaşam kalitesi için sorumluluk alma günü olacak" dedi.
BDP ve CHP'li milletvekilleri, konuyu Genel Kurul'da gündeme getireceklerini ifade ettiler. CHP milletvekilleri, grubun kendilerine verdiği imzaların içinde bulunduğu kutuyu Meclis'e götürürken üzerindeki yazının kaldırılmasını isteyen polisle tartıştı.