CHP İzmir İl Başkanı Nalbantoğlu: 'Recep Bey' demeye devam edeceğiz
CHP İzmir İl Başkanlığı görevini devralan eski il başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dile getirilen, Başbakan Recep
Önce bir veda konuşması yapan Bulgun, "Türkiye Cumhuriyeti'nin üç tane ana kurumu vardır. Birisi Türkiye Büyük Millet Meclisi, ikincisi Cumhuriyet Halk Partisi, üçüncüsü ise Türk Silahlı Kuvvetleri'dir. Bu üç unsur ve kurum var oldukça, Türkiye Cumhuriyeti var olacaktır." dedi.
Daha sonra söz alan CHP İl Başkanı Nalbantoğlu ise eski başkanının çalışmalarına teşekkür ederek şunları söyledi: "Aslında işin doğası gereği, hiç olmaması gereken ama olduktan sonra da normal koşullarda 2 ay 23 gün sonra bitmesi gereken, yaşadığımız anormal koşullarla da 4 ay 13 güne varan ayrılığımızdan sonra tüm partili arkadaşlarıma ve basın mensubu arkadaşlarımın bana hatırlatma yapmaları dileğiyle, 'Nerede kalmıştık?' diye sözlerime başlıyorum."
Bir gazeteci'nin, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Erdoğan için "Recep Bey" ifadelerini kullanması hakkında AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak'ın, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na yönelik böyle bir hitap şeklinin uygun olmadığını ve oylarını düşürüceği şeklindeki sözlerini hatırlattı. Bu ifadeyi kullanmaya devam edeceklerini belirten Nalbantoğlu ise, "O Recep Bey'lik yapmaya devam ettiği müddetçe biz de Recep Bey demeye devam edeceğiz. Oyların hangi oranda düşüp yükseleceğini, 12 Eylül günü hep beraber göreceğiz. Sayın Aydın'ın, 'İzmir hiç kimsenin arka bahçesi değil.' diye bir ifadesi var. Tabii ki değil ama İzmir'in de ne olduğunu, tercihlerini 29 Mart yerel seçimlerinde gördüler. Çok acele etmesinler, 12 Eylül'e fazla zaman kalmadı, o zaman bir daha görürler. Kaçsalar kaçsalar, yed isekiz ay daha kaçabilirler. Bir yıl içinde üç defa üst üste görürlerse, muhtemelen öğrenirler diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.
