Yaz geldi, boğulma olayları arttı

Havaların ısınmasıyla birlikte son günlerde boğulma vakalarında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Senenin ilk 6 ayında Sivas'ta özelikle balık merakı

  Havaların ısınmasıyla birlikte son günlerde boğulma vakalarında gözle görülür bir artış yaşanıyor . Senenin ilk 6 ayında Sivas ' ta özelikle balık merakından ve serinlemek için suya giren 5 kişi boğularak hayatını kaybetti . Uzmanlar yağışlar nedeniyle göl ve Kızılırmak ' ta su seviyesinin yüksek olduğuna dikkat çekerek vatandaşları derinliğini bilmedikleri yerlerde yüzmemesi gerektiği konusunda uyardı .

Bu yıl ilk boğulma vakası Şubat ayında meydana gelirken geçtiğimiz hafta sonu Suşehri Akçaağıl köyü yakınlarındaki baraj gölüne giren 16 yaşındaki Bayram Kahraman , serinlemek için girdiği baraj gölünde boğularak yaşamanı yitirdi . Ayrıca yine Deliilyas beldesinde bulunan Kuruca Sulama Göleti ' ne balık tutmak için giren Uğur Darıcı ( 20 ) boğularak hayatını kaybetti . Şu ana kadar 2 kişi Kızılırmak ' ta 3 kişi de gölet ve barajlarda olmak üzere toplam 5 kişi hayatını kaybetti .

Akıncılar , Altınyayla , Suşehri ilçelerinde sıklıkla görülen boğulma vakalarının daha çok balık merakından ve serinleme amacıyla suya girilmesi nedeniyle yaşanıyor . Bugüne kadar serinlemek için suya giren birçok kişinin boğularak yaşamını yitirdiği Kızılırmak ' ta suya girmenin tehlikeli ve yasak olduğunu gösteren uyarı levhaları olmasına rağmen bu uyarılara kulak asmayanlar ölüme davetiye çıkarıyor . Özellikle okulların tatil olması ile birlikte çocuklar serinlemek ve balık tutmak için Kızılırmak ' a akın ediyor . Irmağın içerisindeki derin kum ocaklarından ve göl alanlarından habersiz çocuklar , su seviyesinin düşük olduğu bölümlerde hiç tedbir almadan nehre giriyor . Kızılırmak , göl ve barajlar kenarlarına uyarı levhalarının yanı sıra bekçi görevlendirilmesi gerekiyor .

Uzmanlar , derinliği bilinmeyen sulara ağlarla girmenin çok tehlikeli olduğuna dikkat çekiyor . Henüz yılın yarısı geride kalmışken 5 kişinin hayatını boğularak kaybetmesinin endişelere neden olduğunu ifade eden Sivas Afet ve Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci , serinlemek isteyen vatandaşların daha çok havuzları ve kontrollü yerleri tercih etmesi gerektiğini söyledi . Bu sene boğulma vakalarının artış göstereceğinden endişe duyduklarını kaydeden Ekinci , " Vatandaşlarımız iş işten geçmeden duyarlı davransınlar . Derinliğini bilmedikleri sulara asla girmesinler . En fazla can kayıplarını ağlarla suya girilmesinden dolayı yaşıyoruz . Bu sene yağışların bol olması gölet , baraj ve Kızılırmak ' taki su seviyesini yükseltti . Sıcaklarında artış göstermesi bu sene ki boğulma vakalarının artacağı endişesini beraberinde getiriyor . " diye konuştu .