İzmir Ticaret Borsası'ndan Organik Köy

İzmir Ticaret Borsasının "Organik ve İyi Tarım Uygulamalarında "Bir Örnek Köy: Karacaağaç" isimli projesi, İzmir Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulundu

İzmir Ticaret Borsası'ndan Organik Köy
  İzmir Ticaret Borsasının " Organik ve İyi Tarım Uygulamalarında " Bir Örnek Köy : Karacaağaç " isimli projesi , İzmir Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulundu . Ajans tarafından desteklenmesine karar verilen proje , İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ercan Korkmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Özhan Şen ile İZKA arasında 9 Temmuz 2010 tarihinde imzalanan sözleşme ile faaliyete başladı .
Borsa bünyesinde faaliyet gösteren Organik Ürün Yetiştiriciliği Çalışma Grubu toplantısında ilk temelleri atılan proje , İzmir Tarım İl Müdürlüğü , Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi , Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği ortaklığında , Buca Kaymakamlığı ve Buca Belediyesi ile Karacaağaç Köyü Muhtarlığı iştirakçiliğinde hayata geçirilecek .
Organik Ürün Yetiştiriciliği Çalışma Grubu başkanlığını yürüten İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Özhan Şen , proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ; " Projemiz ile İzmir ' imiz de gıda güvenliğini sağlayacak , sürdürülebilirliliği ve izlenebilirliği olan , çevreyi ve doğal kaynakları koruyan , çalışanların sağlık , güvenlik ve refahını gözeten , üretici ve tüketici sağlığına değer veren tarımsal üretim yöntemlerinin yaygınlaşmasını ve bu ürünlerin iç piyasadaki tüketiciler tarafından tüketilmesini sağlayarak , pazar mekanizmalarının oluşması için örnek bir köy oluşturmayı hedefledik . Çok ortaklı bir proje olmasının sağlayacağı avantajın da katkısıyla , Karacaağaç Köyü ' nde organik tarım ve iyi tarım uygulamaları ile üretimi arttırmayı ve bu üretilen ürünleri tüketiciler ile buluşturmayı istiyoruz . Köyü İzmirlilerin ziyaret etmekten keyif alacağı bir yer haline getirmeyi amaçlıyoruz " dedi
Toplam bütçesi 94 . 267 TL olan proje kapsamında köyde organik tarım ve iyi tarım uygulamaları ile üretim başlatılacak , üreticiler bu yöntemler hakkında bilgilendirilecek , üretilen ürünler paketlenecek , köyde tüm İzmirli tüketicilere açık bir satış yeri oluşturulacak ve üretilen ürünler " Karacaağaç Köyü " etiketiyle ilimizdeki çeşitli pazarlarda ve marketlerde tüketiciler ile buluşturulacak .
Ayrıca projenin çeşitli dönemlerinde tüketicilere yönelik bilinçlendirme seminerleri , zeytinyağlı mutfak ve kahvaltı etkinlikleri yapılacak ve bu faaliyetlere tüm İzmir halkı davet edilecek .