Engelli öğrencilerin akülü araç sevinci

Hollanda'da yaşayan gurbetçi bir işadamı tarafından Türkiye'deki engelli öğrencilere dağıtılmak üzere 57 akülü araç getirildi. Araçlardan 33'ü Çorum'd

  Hollanda ' da yaşayan gurbetçi bir işadamı tarafından Türkiye ' deki engelli öğrencilere dağıtılmak üzere 57 akülü araç getirildi . Araçlardan 33 ' ü Çorum ' da yaşayan okula gitmekte güçlük çeken engellilere dağıtıldı .

Ailelerinin yardımıyla okullarına gidebilen ve kimsenin yardımı olmadan evlerinden dışarı çıkamayan engelli öğrenciler , hayırsever bir işadamının desteğiyle akülü araç sahibi oldu . Pahalılığı nedeniyle şimdiye kadar engelli aracı alamayan ailelerin yardımına Hollanda ' da yaşayan işadamı Metin Demirci yetişti . Demirci , Hollanda ' da başlattığı yardım organizasyonunda topladığı 57 aracı Türkiye ' ye getirerek , belediyeler işbirliği ile ihtiyaç sahiplerine dağıttı . Araçların 33 ' ü Çorum ' a getirilirken , diğer 24 ' ü ise Samsun , Tokat , Amasya , Trabzon ve Kırıkkale ' ye götürüldü .

Çeşitli uygulama okullarında öğrenim gören öğrencilere dağıtılmak üzere Çorum ' a getirilen akülü araçların teslimi için Çorum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ' nde tören düzenlendi . Törene TBMM İdare Amiri ve AK Parti Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanı Orhan Erdem , AK Parti Çorum Milletvekilleri Murat Yıldırım , Cahit Bağcı , Vali Yardımcısı Hüseyin İçten , Belediye Başkanı Muzaffer Külcü , Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin , AK Parti İl Başkanı Faruk Özkader , hayırsever işadamı Metin Demirci ile engelli öğrencilerin aileleri katıldı .

Programda konuşan AK Parti Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanı ve Konya Milletvekili Orhan Erdem , hükümetin engelliler için yaptığı çalışmalarla büyük sorunların çoğunun çözüme kavuştuğunu söyledi . 2005 yılında Özürlüler Kanunu çıkardıklarını anlatan Erdem , " Bu kanun ile artık özürlüler konusu hükümet değil devlet politikası oldu . 12 Eylül ' de gerçekleştirilecek referandumda engelliler için yapılacak özel düzenlemeleri içeren bir madde de bulunuyor . Bu madde ile artık daha etkin çalışmalar yapılacak . Bir zamanlar 2 bin engelli öğrenci eğitim alırken , şimdi bu sayıyı 220 bine çıkardık . 2 yıl önce evde bakım diye evinden ayrılamayan çocuklara bakmakla yükümlü olanlara asgari ücret vermeye başladık . 120 bin aile bu ücreti alıyor . Çok daha fazlalarına layıklar . Engellilerimiz için belirli aralıklarda kadrolu memur olarak alımlarına devam ediyoruz . Saymakla bitiremeyeceğimiz çok şey var ama ne yapsak azdır engelli vatandaşlarımız için . İşte burada da hayırlı bir işadamı tarafından Hollanda ' da toplanan yardımları dağıtıyoruz . Bu yardımlar ile evlerinde hapis kalan çocuklarımızı dışarıya çıkarma fırsatı oluşturduk . Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum . " dedi .

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise Çorum ' daki engellilere müjde verdi . Belediye olarak aldıkları bir kararı açıklayan Külcü , şimdiye kadar kendilerine gelen talepler ve yapılan tespitler doğrultusunda düzenli aralıklarla engelli araç dağıtımı gerçekleştireceklerini duyurdu . Külcü , " Bugünkü program , hayırsever işadamı Metin Demirci ' nin öncülüğünde , milletvekillerinin destekleri ve Çorum Belediyesi ' nin organizasyonu ile yapıldı . Bundan sonra yılda bir veya iki kez düzenli olarak engelliler için akülü araç dağıtacağız . " şeklinde konuştu .

Hayırsever işadamı Metin Demirci de bu tür yardımlar yapmaya devam edeceğini dile getirerek , engelli öğrencilerin akülü araçları güle güle kullanmalarını temenni etti .

Konuşmaların ardından 33 akülü araç engelli öğrencilere teslim edildi . Tören yerine tekerlekli sandalyeleri , koltuk değnekleri ve hatta annelerinin sırtında gelen çocuklar , akülü araçlara binerek kimseden yardım almadan istedikleri yere gitmenin mutluluğunu yaşadı . Akülü araç almaya maddi güçlerinin yetmediğini dile getiren aileler , çocuklarına yapılan yardımda emeği geçenlere teşekkür etti .