Tosya Kaymakamı Arslan'dan Kapalı Spor Salonu Ve Stad Müjdesi

Kastamonu'ya bağlı Tosya ilçesi Kaymakamı Arslan Yurt, Bakımsızlıktan virane durumda olan kapalı spor salonu ve stadın tadilatı için gereken ödeneğin çıkartıldığı müjdesini verdi.

Tosya Kaymakamı Arslan'dan Kapalı Spor Salonu Ve Stad Müjdesi
  Yıllardır bakımsızlıktan duvarları dökülen Tosya Kapalı Spor salonu ile İzzet Aksalur Tosya Şehir Stadyumu ' nun ilçeye yakışır bir şekilde tadilatı yapılacak . 1984 yılında hizmete açılan ve bölge insanlarının yararlandığı , özellikle gençlerin oldukça rağbet gösterdiği tesislerin soyunma odaları , tuvaletleri ve oturma yerleri kullanılamaz hale gelmiş , sağlıksız koşullar stadı kullananları oldukça rahatsız etmekteydi . Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından programa alınmasına rağmen ödenek yetersizliği nedeniyle tadilatına başlanılamayan her iki tesis için Tosya Kaymakamı Arslan Yurt , devreye girdi . Gençik Spor Gneel Müdürlüğü ile yapılan yazışmaların ardından ödenek çıkartıldığı müjdesini veren Kaymakam Yurt , " Tosya ' mızda özellikle gençlerimizin kullandığı bu sosyal tesislerin , bakımı için gereken ödeneğin çıkartılmaması sebebi ile gerekli bakımları yapılamıyordu . Gençlik ve Spor Genel Müdürü ile yaptığımız görüşmede , Bu tesislerin bakımı için gereken ödeneğin gönderileceği müjdesini aldık . Bilindiği gibi spor , özellikle çocuklarda sosyal ilişkileri arttırmada ve yaşıtları ile daha iyi arkadaşlıklar kurmada önemli yer tutmaktadır ' ' dedi .
Sporun gençler üzerindeki önemi ve olumlu etkilerinden de bahseden Kaymakam Yurt , açıklamasını şöyle sürdü ;
" Spor yapan çocuklar , enerjilerini sporla boşalttıkları için dersin başına oturduklarında daha verimli çalışır ve boşa vakit geçirmezler . Yaşıtlarına göre daha az hastalıklara yakalanır ayrıca , daha çabuk iyileşir . Takım ruhuna sahip oldukları için de yalnızlık hissetmez ve kendilerini dinleyecek bol zamanları kalır . Gençlik döneminde de bu çağın dinamizmini sporla değerlendirdikleri için alkol ve sigaradan uzak kalırlar . Gençliğin aşırı heyecanını spora aktarmak , olaylara yaklaşımlarda daha serinkanlı olmayı sağlar . Aynı zamanda gençler için çok gerekli olan spor , insanların kendilerine karyı olan güven duygusunu ve ifade yeteneğini arttırır . Yediklerine , içtiklerine ve uykularına dikkat ettikleri için de iyi beslenirler . Sportif öğelerin tümünde dinlenmek , eğlenmek olduğu kadar aynı zamanda sosyal bir kaynaşma da vardır . Toplumla kaynaşma ve özdeşleşme konusunda spora önemli görevler düşer . Bireylerin özelikle gençlerin üzerinde bu kadar olumlu etkisi olan sporu , yapılabilecekleri tesislerin olması gerekmektedir . Bu sosyal tesislerin sağlıklı ortamlar olması ise kaçınılmaz bir gerçektir . "
Ayrıca Kaymakam Yurt , gelecek ödeneklerle , tesislerin daha modern ve sağlıklı bir hale getirileceğini ve daha sonraki aşamada ise stadın tribünlerinden bir kısmının üzeri kapatılacağını ifade etti .