SP lideri Kurtulmuş: Seçim barajından medet uman partiler o barajda boğulacaklar

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP tarafından gündeme getirilen yüzde 7'lik seçim barajına destek verdi. Rahmetli Özal'ın da seçim

  Saadet Partisi ( SP ) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş , CHP tarafından gündeme getirilen yüzde 7 ' lik seçim barajına destek verdi . Rahmetli Özal ' ın da seçim barajını kaldırmak istemediğini hatırlatan Kurtulmuş , " Şu anda Anavatan Partisi diye bir parti kalmadı . " dedi .

Kurtulmuş , Saadet Partisi ' nin 4 . Olağan Genel Kurul ' nda yaptığı konuşmada , vesayetçi düzenin ortadan kaldırılması için milli iradeyi yansıtacak yeni bir anayasa yapılması gerektiğini ifade etti . Bir ülkenin demokratik olmasının sadece anayasa ile mümkün olmadığını ifade eden Kurtulmuş , anayasalar , seçim yasası , siyasi partiler yasası yasası ve Meclis içtüzüğünün de ülkenin demokratikleşmesini göstereceğini dile getirdi . Saadet Partisi olarak 12 Eylül vesayet rejiminin gölgesinde yapılan dört yasanın değişmesi için bütün güçleri ile mücadele edeceklerini söyledi .

Askeri vesayet ve darbelerden yakınan partilerin , Siyasi Partiler ve Seçim Yasası ' nın tuzaklarından milleti kurtarmaları gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş , yüksek seçim barajları yüzünden 2002 yılında halkın oylarının yüzde 43 ' ünün , 2007 seçimlerinde yaklaşık yüzde 20 ' sinin geçersiz sayıldığını kaydetti . Kurtulmuş , millet iradesini savunduğunu söyleyen siyasi iktidarın Başbakanı ' nın seçim barajı düşmesi durumunda siyasi istikrarsızlık olacağını söylediğini belirterek , " Bırakın onu 12 Eylülcüler savunsun . " dedi . Kurtulmuş , AK Parti önündeki demokratikleşme sınavlarından en önemlisinin seçim barajlarına yönelik tutumları olacağını ifade etti . Rahmetli Özal ' ın da seçim barajını kaldırmak istemediğini hatırlatan Kurtulmuş , " Şu anda Anavatan Partisi diye bir parti kalmadı . " diye konuştu . Anavatan Partisi ' nin iki defa başbakanlığı aldığını ve bir kez de cumhurbaşkanı seçtiğini , seçim barajları sayesinde de parlamentoda yüksek oranda temsil edildiğini vurguladı . Kurtulmuş , seçim barajlarının bir gün o barajlardan medet umanların boğulacakları yerler olacağına işaret etti . Kurtulmuş , barajın indirilip indirilmemesinin kendileri için fark etmeyeceğine işaret ederek , " Bizim için yüzde 7 değil , yüzde 17 hiç fark etmez . " ifadelerini kullandı .

28 ŞUBAT YUHALANDI

Kurtulmuş ' un konuşması öncesinde Milli Görüş tarihini anlatan bir sinevizyon yayınlandı . Milli Görüş ' ün temsilcisi olan partilerin yaptıkları icraatların anlatıldı ve 28 Şubat dönemi eleştirildi . Sinevizyon gösterisi sırasında sık sık " Mücahit Erbakan " sloganı atıldı . 28 Şubat ile ilgili gazete başlıklarının sinevizyonda gösterilmesi esnasında partililer tarafından yuhalandı . Salonda bir grup genç tarafından " Hocaya sadakat şerifimizdir " pankartı açıldı .