Meclis'te 'aşk ve casusluk' tartışması

CHP, Dışişleri mensuplarının evlenmeden önce bakanlıktan izin alma şartının kaldırılmasını istedi. AKP'liler, ''Ya evleneceği kişi, casus çıkarsa'' dedi. CHP'liler de ''Herkes mi casus olacak. Adam kızı sevdiyse ne karışıyorsunuz'' cevabını verdi.

Meclis'te 'aşk ve casusluk' tartışması
  TBMM ' de kabul edilen Dışişleri Bakanlığı teşkilat kanunu ile , Dışişleri mensuplarının evlenmeden ö ; nce bakanlıktan izin alma şartı aynen korundu . CHP ' li milletvekillerinin ' ' Bundan vazgeç ; in . İnsan evleneceği kişi iç ; in , devletten izin alır mı? ' ' itirazı ü ; zerine , AKP ' liler , ' ' Evleneceği kişi casus olabilir ' ' dediler . CHP ö ; nergesi reddedildi . Bakanlık mensuplarının evlenmeden ö ; nce yine izin alacaklar .

Tasarının gö ; rü ; şmeleri sırasında CHP Malatya milletvekili Mevlut Aslanoğlu bir ö ; nerge verdi ' ' Bakanlık memurları evlenmeden ö ; nce Bakanlığın iznini almakla yü ; kü ; mlü ; dü ; r . İzin almadan evlenen memurlar istifa etmiş sayılır&rdquo ; maddesinin ç ; ıkarılmasını istedi . Aslanoğlu ' ' Gü ; venlik ö ; nemli ama , bu madde bir Anayasal hakkın ihlalidir . Kişinin ö ; zgü ; rlü ; ğü ; nü ; kısıtlar . Bakanlıktan izin almadan evlenirse iş akdimi feshedeceksin . Bu , kişinin hak ve ö ; zgü ; rlü ; ğü ; nü ; yok etmektir . ' ' dedi .

' ADAM , KIZI SEVDİYSE ' '

Dışişleri eski Bakanı ve AKP Dü ; zce milletvekili Yaşar Yakış ise , evlilik izni konusundaki maddenin , Bakanlık teşkilat yasasında yıllardır bulunduğunu hatırlattı ve ' ' Ya evleneceği kişi casus ç ; ıkarsa , o ne olacak ? ' diye sordu .

Aslanoğlu da ' ' Herkes mi casus ç ; ıkacak . Belki adam sevdi o kızı . . . Niye elinden alıyorsunuz? Personelin elini kolunu bağlamak , onların yü ; reğini bağlamaktır . Gü ; venlik gerekç ; esiyle yapıyorsanız bunun başka bir yolunu bulun ' ' cevabını verdi .
Tartışmaların ardından CHP ' li Aslanoğlu ' nun ö ; nergesi reddedildi ve Dışişleri Bakanlığı mensuplarının , evlenmeden ö ; nce Bakanlıktan izin alma şartının devam etmesi benimsendi .

( Gazeteport )