Efe Boz'un Ailesi, Müfettiş Raporuna Tepkili

Ana sınıfında üzerine lavabo düştüğü için yaşamını yitiren minik Efe'nin ailesi, çocuklarının ölümünde okul yönetiminin ihmali olmadığı yönündeki müfettiş raporuna tepki gösterdi.

  Maltepe ' deki bir ilköğretim okulunun ana sınıfında okuyan Efe Boz ' un üzerine lavabo düşmesi sonucu hayatını kaybetmesinin ardından İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişlerinin hazırladığı rapor , ailenin tepkisiyle karşılandı . Müfettişler hazırladıkları raporda , okul yönetiminin ve görevlilerinin herhangi bir kusuru ve ihmali bulunmadığı belirtilerek soruşturmaya gerek olmadığı kaydedildi .
Raporu gördüklerinde bir kez daha yıkıldıklarını belirten Efe Boz ' un babası Kemal Boz , " Raporu almaya gittiğimizde bize yine ' takdir-i ilahi ' diyen insanlarla karşılaştık . Bu da bizi oldukça hırpaladı ve yordu . Tedbir alınmamış bir olayda ' takdiri ilahi ' denilmesini biz aile olarak kabul edemiyoruz . Tedbir alsalardı ve bizi buna inandırsalardı belki ' takdiri ilahi ' deme şansımız olabilecekti . Bu tür raporları elimize alınca bir daha yoruluyoruz , bir daha üzülüyoruz ve bir daha inanamıyoruz . Ben bu
rapordan sonra şunu sormak istiyorum , kayıtsız kalma yok , kusur yok , ihmal yok , kasıt yok , Efe Boz yok . Bunu düzenleyen arkadaşlara soruyorum evlatları var mı " dedi .
Anne Nurdan Boz ise , raporu hazırlayan müfettişlerin olay yerinde inceleme yaptıklarından kuşku duyduğunu belirterek , " Ben Efe ' nin vefat ettikleri yere müfettişlerin gittiğine inanmıyorum . Tarafsız bir soruşturma yapıp bu şekilde bir sonuç elde ettiklerine de inanmıyorum " diye konuştu .