Buca Belediyesi'nden atılan işçiler AK Partili başkana 11 kilo verdirtti

AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz 11 kilo verdiğini belirtti. Solmaz kilo vermesine Buca Belediyesi'nden atılan işçilerin ve ailelerin durumun

  AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz 11 kilo verdiğini belirtti . Solmaz kilo vermesine Buca Belediyesi ' nden atılan işçilerin ve ailelerin durumuna olan üzüntüsünün yol açtığını söyledi .

Devlet Bakanı Mehmet Aydın , İzmir milletvekilleri Taha Aksoy ve İsmail Katmerci ' nin katıldığı AK Parti Buca İlçe Danışma Meclisi toplantısında konuşan Mustafa Solmaz ilçede yüzde 70 oranında müşahit olayını bitirdiklerini ve 13 bin 900 kişiye telefonla ulaşarak partiyi ve kendilerini anlatmaya çalıştıklarını söyledi . 600 bin Bucalıya bu geçiş döneminde " Başımızın tacısınız , canımız ciğerimizsiniz " dediklerini belirten Solmaz , 7 bölgeye ayırdıkları ilçeyi kapı kapı dolaştıklarını anlattı . 500 bin üzerinde nüfusu , 300 bin seçmeni olan ve 28 bin kayıtlı üyesi bulunan bir ilçenin başkanı olmaktan gurur duyduğunu anlatan Solmaz , İzmir ' de en fazla göç alan bir şehir olduğunu hatırlatarak müşahit olaylarında zorlandıklarını anlattı . " Çıkmaz sokaklara girdik ama heyecanlı ve zorlu bir çalışmayla yüzde 70 müşahit olaylarımızı bitirdik . 13 bin 900 kişiye telefonla ulaşmaya ve partimizi ifade etmeye çalıştık , kapılarını çaldık , ellerini sıktık . El vermeyen bucalılarımız oldu , bu geçiş döneminde 600 bin Bucalı ' ya başımızın tacısınız , canımız ciğerimizsiniz dedik . Buca bize gönlünü açtı . " diye konuşan Solmaz , Buca ' da belediyeyi kaybetmelerinin sebebinin milletvekillerinin sık sık ilçeye gelmemelerinin de payı olduğunu söyledi . İktidara gelen ve sosyal demokrat ve işçi dostu olduğunu belirten CHP ' li belediyenin asgari ücretle geçimini sağlayan işçileri ertesi günü kapının önüne koyduğunu belirten Başkan Solmaz şöyle dedi : " Bu görevi verdiniz . 90 kiloydum . Şu anda 79 kiloya düşmüşüm . Belediye , AK Partili işçileri kapının önüne koydu . Çocuklarına akşam dört tane zeytin götüren , bir iki lira çocuğun cebine harçlık koyan bu insanlar ağladı , ben ağladım , yenge ağladı . O kiloları o yüzden verdim . İşçilerin parasını ödemeyen bu belediye Gümüldür ' de otel kiralamış , Kasırga operasyonunda morali bozulan personeli Gümüldür ' e götürecekmiş de moralleri düzelmiş . Yıllığı yarım milyon . Oteli satın alsan maliyeti o kadar değil . 1 . Kasırga geldi , 2 . Kasırga ' da da yolları görünür giderler . "

İki ay sonra referandum ve milletvekili seçimlerinden zaferle çıkılması halinde bu kilolarının partiye helal olduğunu belirten Solmaz ' ın konuşması alkışlarla ve tezahüratlarla sık sık kesildi .

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak da yaptığı konuşmada Buca ' nın teşkilat olarak en güçlü oldukları bir ilçe olduğunu , mahalle ve köy yönetim kurulu çalışmalarında her zaman en önde olan Buca ilçe başkanı Mustafa Solmaz ' ı tebrik ettiğini söyledi . Kabak , " Altı büyük ilçemiz var İzmir ' de . Ama Buca bu teşkilat çalışmalarında , üye sayısında da müşahit sayısında da bir adım öne geçti . " diye konuştu .