Bildiriyi oraya koyan Genelkurmay Başkanı'na sorun

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon sürecinde hukuk garabeti yaşandığını söyledi. Kılıçdaroğlu “Siz gerçekten birisini mi yargılayacaksınız, 27 Nisan'da bildiriyi Genelkurmay'ın sitesine koyan Genelkurmay Başkanı'na bir soru sordunuz mu?” diye konuştu.

  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıç ; daroğlu , vatandaşlara ö ; nü ; mü ; zdeki seç ; imlerde &ldquo ; gü ; ç ; birliği&rdquo ; ç ; ağrısında bulunarak , Tü ; rkiye ' nin ciddi bir yol ayrımında olduğunu sö ; yledi .

Ulusal Kanal ve Aydınlık Dergisinin sorularını yanıtlayan Kılıç ; daroğlu , Ergenekon sü ; recini , ekonomik durumu ve aç ; ılımı eleştirerek , &ldquo ; Siz gerç ; ekten birisini mi yargılayacaksınız , 27 Nisan ' da bildiriyi Genelkurmay ' ın sitesine koyan Genelkurmay Başkanı ' na bir soru sordunuz mu?&rdquo ; dedi .

Kılıç ; daroğlu , &ldquo ; Ö ; nü ; mü ; zdeki seç ; imlerde Tü ; rkiye ya demokrasiden yana tavrını koyacaktır veya baskıcı bir rejimden yana . Her yerde şunu sö ; ylü ; yorum . Bu ü ; lkenin emeklisi , ç ; iftç ; isi , işç ; isi , sanayicisi , esnafı , sokakta kâ ; ğıt toplayan adamı ve yoksulu . Bu dü ; zenden kim memnun? Bir avuç ; rantiye ve AKP yandaşları . O zaman bu dü ; zenden memnun olmayanların gü ; ç ; birliği yapması lazım&rdquo ; diye konuştu .

' Sivil dikta var '
Ergenekon sü ; recinde bir hukuk garabetiyle karşı karşıya kalındığını belirten Kılıç ; daroğlu ö ; zetle şunları sö ; yledi :
&ldquo ; Ç ; ağdaş bir ü ; lkede , bulgulardan yola ç ; ıkarak sanığa ulaşırsınız , buna itirazolmaz . Ergenekon sü ; recinde tersi yapıldı . Ö ; nce kişiler belirlendi , arkasından deliller yaratılmaya başlandı , arkasından insanların tutuklandı . Bir hukuk garabeti ile karşı karşıyayız . &rdquo ;


AK Parti ' nin hem iç ; erde hem dışarıda zemin kaybettiğini sö ; yleyen Kılıç ; daroğlu şö ; yle devam etti :
&ldquo ; Zemin kaybettikç ; e , baskıcı anlayışını artırıyor . Medya ü ; zerine baskı kuruyor , sivil toplum ö ; rgü ; tleri ü ; zerine baskı kuruyor . Bugü ; n insanlar dü ; şü ; ncelerini ö ; zgü ; rce aç ; ıklayamıyorlar . Ç ; ü ; nkü ; AKP eleştiriye tahammü ; l edemiyor . Sivil bir dikta var .

' Zırhlı aldınız '
Emekli paşaların darbe yaptığı dü ; nyanın neresinde gö ; rü ; lmü ; ş? Siz gerç ; ekten birisini mi yargılayacaksınız , siz demokrasi kü ; ltü ; rü ; nü ; zü ; n geliştiğini mi sö ; ylü ; yorsunuz? 27 Nisan ' da bildiriyi Genelkurmay ' ın sitesine koyan Genelkurmay Başkanı ' na bir soru sordunuz mu? Sormadınız . Ama o bildiri kondu diye mağdur edebiyatı yapıp seç ; ime gittiniz . Sonra ne yaptınız aynı komutanın altına zırhlı araç ; aldınız . Ve dö ; nü ; p bize diyorlar ki , ' askeri vesayet var . ' Bu anlayışı şiddetle reddediyoruz . &rdquo ;

gazeteport