Basit önlemlerle sivrisinekten kurtulun

Kocaeli Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, vatandaşların basit önlemler alarak sivrisineklerden kurtulabileceğini söyledi.

Yaz

  Kocaeli Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr . Osman Poyraz , vatandaşların basit önlemler alarak sivrisineklerden kurtulabileceğini söyledi .

Yaz aylarında vatandaşları en çok rahatsız eden unsurların başında sivrisinekler geliyor . İğnelerinin temas ettiği bölgenin uzun süre kaşınması rahatsız ediyor . Özellikle insanları gece uykusuz bırakmaları büyük sorun haline geliyor . Sivrisineklere karşı verdiği mücadele ile örnek teşkil eden Dr . Osman Poyraz , vatandaşların alacağı basit önlemlerle bunun önüne geçeceğini söyledi . Poyraz , sorunu kökten çözmenin , bu amaçla da larva mücadelesi yapmanın önemli olduğunu belirtti .

Özellikle köylerde hayvan sulamak için kullanılan dolu su kapları ve gübreliklerde sineklerin üreyebilecekleri , bu nedenle buralarda tedbir alınması gerektiği belirten Poyraz , hayvanların su içmeleri için doldurulan su kaplarının sinek larvaları barındırdığını ifade etti . Poyraz , bu kapların ağızlarının kapalı tutulması sık sık suyunun değiştirilmesinin larvaları engelleyeceğini vurguladı . Ahırlardan dışarı atılan gübrelerin sinek larvalarını barındırdığını aktaran Osman Poyraz , gübreliklerin etraflarını kapatarak dışarı taşmalarının önlenmesi gerektiğini söyledi . Dr . Poyraz , sineklerden kurtulmak için sorunu kökten çözmenin , bu amaçla da larva mücadelesi yapmanın önemli olduğunu dile getirdi .

VATANDAŞLARA GÖREV DÜŞÜYOR

Sivrisinekle mücadelede vatandaşlara da görev düştüğünü belirten Doktor Osman Poyraz , şunları kaydetti : " Vatandaşlarımızdan su kaplarının kapalı tutulması konusunda özellikle yardım istiyoruz . Evlerimizin etrafında önlem alırsak sivrisineklerden kurtularak rahatlarız . Bu önlemler ilaç kullanmamızı da engelleyeceğinden , diğer canlıların da ilaçlardan etkilenmesinin önüne geçmiş olacağız . Vatandaşlarımızı bu konuya duyarlı olmaya çağırıyorum . "

Poyraz , Kocaeli ' de 33 bin kilometrelik alanda hizmet verdiklerini belirterek , 12 aylık çalışma ile 1 buçuk milyon nüfusun yaşadığı alanda , sivrisinek , karasinek gibi zararlıların üreme alanlarının yoğun olarak bulunduğu alanlarda çalışmalar yaptıklarını söyledi .

Poyraz , sivrisinek , karasinek gibi zararlı canlılarla mücadele uygulamalarının Türkiye ' de ilk olduğuna dikkat çekti . Poyraz , profesyonel çalışmaların kamu maliyetlerini minimize ettiği , donanım , araç , işçilik ve ürün tasarrufları sağladığını bildirdi .