"Anayasa Mahkemesi'nin kararı pek çok lüzumsuz sözün önüne geçer"

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Anayasa'nın aldığı kararla pek çok lüzumsuz sözün önüne geçileceğini ümit ettiğini söyledi.

AK Parti Buca İlçe

  Devlet Bakanı Mehmet Aydın , Anayasa ' nın aldığı kararla pek çok lüzumsuz sözün önüne geçileceğini ümit ettiğini söyledi .

AK Parti Buca İlçe Danışma Meclisi Toplantısı ' na katılan Devlet Bakanı Mehmet Aydın burada yaptığı konuşmada Anayasa Mahkemesi ' nin aldığı kararla ilgili olarak CHP ' nin derin bir hayal kırıklığına uğradığını işaret etti . Yeni , çağdaş ve demokratik bir anayasa diyerek yola çıkan partinin AK Parti olduğunu belirten Bakan Mehmet Aydın , diğer partilerin başından beri böyle bir şeyi asla kabul eder duruma gelmediklerini , gelemediklerini vurguladı .

" Toplumun bize verdiği 2003 yılındaki bu görevi , 2007 ' de daha güçlü bir şekilde verdi . Hiç değilse elinden geldiği kadar bir değişikliği yapmamızı istedi . Oturuldu bir yargı reformu paketi hazırlandı . " diye konuşan Bakan Mehmet Aydın , nihayet Anayası Mahkemesi ' ne giden değişiklik metninde üye seçim mekanizmasıyla ilgili iki üç yerde ufak cümleler çıkarıldığını hatırlatttı . Bakan Mehmet Aydın şöyle devam etti : " Diğer değişikliklerin referanduma gidebileceğini belirten mahkemenin bu şekilde karar almasının pek çok lüzumsuz lafın önüne geçer diye ümit ediyorum , tahmin ediyorum , inanmak istiyorum . Evvela şunun önüne geçer : ( Biz anayasa değişikliğine karşıyız . Çünkü bu yargıyı siyasallaştırıyor . Yargıyı siyasileştiren , siyasetin emrine veren , yargıyı siyasetin vesayeti altına alan bir değişikliktir ) diyor . Kim diyor? Muhalefet partileri . Anayasa mahkemesi ne dedi? ( Bu referanduma gider ) dedi . Şimdi Anayasa Makemesi kendisi de dahil Türkiye ' de yargıyı vesayet altına alan bir metin için mi bu referanduma gider dedi . Anayasa Mahkemesi göz göre göre kendi aleyhinde de olan bir metni , paketi , bir değişikliği , böyle bir vesayet söz konusu olsaydı , yargının siyasallaştırılması gibi bir niyeti içermiş olsaydı , Anayasa Makhekemesi bunu çok daha kökten bir şekilde ya değiştirirdi , ya reddederdi . Dolayısıyla bizzatihi Anayasa Mahkemesi ' nin verdiği karar , lüzumsuz , yersiz , sebepsiz eleştirilerin çoğunu havada bırakıyor . "

Muhalefet partilerinin bir başka karşı çıkış cümlesinin metnin arkasında AK Parti olduğunu ileri sürdüklerini anlatan Bakan Mehmet Aydın , " AK Parti varsa da , sen çıkan metne bak , doğru mu değilmi? " diye sordu . Üç maddenin çıkartılmasını isteyen ve diğer maddelerde sorun olmadığını ifade eden muhalefet partilerinin en azından yüzde 80 ' ine evet diyerek karşı çıktıkları üç madde konusunda tartışma yapılmasını isteyen Bakan Aydın , bunun hiç olmazsa zaman tasarrufu sağlayacağını kaydetti .

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ' nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' a Recep Bey demesini de eleştiren Bakan Aydın , insanların toplumda bilinen ismiyle hitabının nezaket ve edep gereği olduğunu söyledi .

Hükümet olarak başta ekonomi olmak üzere pek çok alanda önemli hizmetler yaptıklarını , artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını kaydetti . " Eskiden ne olurdu? Neredeyse erken kalkan bir ihtilal yapsak dermiş . Bugün artık demokrasiye müdahelenin ciddi olan hiç kimsenin aklından geçmeyeceği bir dönem gelmiş . O sayfa kapandı . " şeklinde konuşan Bakan Aydın , artık Avrupa ' da ve dünyada bu milletin gururunu , inancını , rencide eden bir davranışa şahit olmadığını , incitmeye yeltenenlerin anında gerekli cevabı aldıklarını , almaya da devam ettiklerini dile getirdi . Türklerle Kürtler arasında elbetteki farklılıklar bulunduğunu , ama bunların biyolojik farklılıklar olduğunu ifade eden Bakan Aydın , " Kürtçe konuşan arkadaşlarım aynı değerlerin Kürtçesini , aynı Allah ' ı , aynı peygamberi , aynı günahı söylemiyor mu? Dil farklılığı bir vasıtadır . Bunlar bir millet olmamızı engelleyen farklılıklar değildir ve bundan sonra olmayacaktır . " dedi .

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ' nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' a ' ' Recep Bey ' ' diye hitap ettiğini belirterek , ' ' Biz Recep ismiyle gurur duyuyoruz , Recep ismiyle tüm Müslüman dünya gurur duyuyor . İnsanlar yeni doğmuş çocuklarına gururla Recep ismini veriyor . ' ' diye konuştu .

Bakan Aydın , İzmir Milletvekilleri Taha Aksoy ve İsmail Katmerci ' nin de hazır bulunduğu toplantıda , partiye katılan üyelere parti rozeti taktı .