2010 KPSS Soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? (ÖSYM açıklaması)

Bu yıl 4 yıllık Yüksekokul mezunlarının girdiği KPSS'nin 2010 sınav soruları ÖSYM tarafından yayınlandğı andan itibaren sitemizde yer almaya başladı. Hafta sonu yapılan KPSS'ye 835 bin 320 kişi katıldı. KPSS 2010 Lisans sorularını ve cevap anahtarları ÖSYM tarafından açıklandı. KPSS sorularını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz...

  Ö ; SYM Ö ; ğrenci Seç ; me ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından hafta sonu yapılan 2010 KPSS ( Kamu Personeli Seç ; me Sınavı ' na 835 bin 320 kişi katıldı . 10- 11 Temmuz tarihlerinde gerç ; ekleşen sınavın soruları diğer sınavlarda olduğu gibi yayınlandığı andan itibaren beyazgazete . com ' da yer alacaktır . Cumartesi gü ; nü ; ö ; ğretmen olmak isteyen 294 bin 910 kişi genel kü ; ltü ; r ve genel yetenek sınavına girdi . Kariyer mesleklerini tercih eden adaylar ise Bugü ; n alan bilgisi sınavına girdi .

KPSS SORULARI VE CEVAPLARI İÇ ; İN TIKLAYIN

10 Temmuz 2010 Cumartesi sabah oturumunda gerç ; ekleştirilen Genel Yetenek ve Genel Kü ; ltü ; r testlerinin sorularını ve cevaplarını , 10 Temmuz 2010 ö ; ğleden sonraki oturumda gerç ; ekleştirilen Eğitim Bilimleri sorularını ve cevaplarını ve 11 Temmuz 2010 Pazar gü ; nü ; gerç ; ekleştirilecek olan &ldquo ; Alan bilgisi&rdquo ; soruları ve cevaplarını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz .

Alan Bilgisi derslerinde , 10 dersten soru sorulmaktadır . KPSS Adaylarına , hangi derslerin sorularına cevap verdilerse o dersleri iç ; eren KPSS Puanları o adaylar iç ; in hesaplanmakta ve Sınav Sonuç ; Belgelerinde kendilerine bildirilmektedir .


KPSS HAKKINDA BİLİNMEYENLER


ENGELLİ ADAYLARA SINAVLARDA FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLAYICI UYGULAMALAR :

&bull ; Ortopedik sorunu olan engelliler iç ; in : Sınav yapılacak yerlerde dü ; z giriş sınav salonu tahsis edilir .
&bull ; Gö ; rme engelli adaylar iç ; in : Şekil iç ; erikli sorulardan ( ö ; rn : matematik , geometri , coğrafya ) muafiyet sağlanmıştır .
&bull ; - durumun ihtiyacına gö ; re : okuyucu ve işaretleyicili olarak ; gö ; revli personel gö ; zetiminde engellinin sınava girmesi iç ; in ö ; zel sınıf hazırlanır .
( Yardımcılı adaylara 30 dakika ek sınav sü ; resi hakkı tanınmaktadır . )

KAMU PERSONEL İLANLARI

Sö ; z konusu kamu kuruluşu kendi ilan panosunun yanı sıra , ilanı İş-Kur ' a bildirmekle mü ; kelleftir . Kurumların ilanları Tü ; rkiye genelinde dağıtımı yapılan gazeteler ile yaygın olarak kullanılan internet sitelerinde de yer almaktadır .

Kısa adı KPSS olan Kamu Personeli Seç ; me Sınavı , 18/3/2002 tarih ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ' na istinaden ilk olarak 2002 yılında Ö ; SYM tarafından hazırlanıp , uygulanmaya konmuştur . Yö ; netmeliğin amacı Madde-1 ' de : &ldquo ; Bu Yö ; netmeliğin amacı , ilk defa kamu hizmeti ve gö ; revlerine atanacakların seç ; imi ile kamu kurum ve kuruluşlarında ö ; zel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen mesleklere atanacakların ö ; n elemesi amacıyla yapılacak sınavların genel ilkeleri ile usul ve esaslarını tespit etmektir&rdquo ; şeklinde ifade edilmiştir . Sö ; z konusu sınav , daha ö ; nceki senelerde uygulamada olan Devlet Memurluğu Sınavı ( DMS ) ve Kurumlar İç ; in Merkezi Eleme Sınavı ' nın ( KMS ) birleşimi niteliğindedir . Sınavın ana amaç ; ları arasında ; kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak olan personel istihdamının , şeffaf ve adaletli bir biç ; imde gerç ; ekleşmesi ve sınav rekabeti iç ; inde personel kalitesini en ü ; st dü ; zeye ç ; ıkartmak sayılabilir . 1999 yılında Kamu Personeli Yasası ' nda yapılan dü ; zenleme ile daha ö ; nce DMS adı ile uygulanan sınav , bu tarihten itibaren KMS olarak isim ve nitelik değiştirmiştir . 120 puan tü ; rü ; ve 4 farklı oturumunda oluşan sınav ; ö ; ğretmenlik , sö ; zleşmeli personel , memurluk ve uzman kadroların istihdamında eleme sınavı niteliği taşımaktaydı . KMS sadece ilk ve son defa 7-8 Temmuz 2001 tarihinde uygulanmıştır . Bir sonraki yıl olan 2002 ' de ise sınav , yapılan isim değişikliği ile KPSS adını almış ve aynı yılın 6-7 Temmuz tarihlerinde ilk defa adaylara uygulanmıştır . 2002 yılının Kasım Ayı ' nda sınavın Sağlık Bakanlığı personel alımı iç ; in uyarlanan versiyonu adaylara uygulanmıştır . Devam eden senelerde KPSS , kamu kurum ve kuruluşlarının istek ve ihtiyaç ; ları doğrultusunda şekillenerek temel olarak 2 farklı sınav ve 3 farklı gruba ayrılmıştır . Sınavlar farklı tarihlerde ve farklı niteliğe sahip adaylara uygulanmaktadır .

KPSS SORULARI VE CEVAPLARI İÇ ; İN TIKLAYIN