Orağı atıp sahneye koştular, gösteri merkezinin temelini attılar

Antalya'da bu yıl 3'sü gerçekleştirilen 'Köy Seyirlik Oyunları ve Köy Tiyatroları Şenliği'ne ev sahipliği yapan Kaş'a bağlı Yeşilköy beldesi, bir ilke

Antalya'da bu yıl 3'sü gerçekleştirilen 'Köy Seyirlik Oyunları ve Köy Tiyatroları Şenliği'ne ev sahipliği yapan Kaş'a bağlı Yeşilköy beldesi, bir ilke daha imza attı.

Antalya, Yeşilköy, Mersin Arslanköy, İzmir Bademler köylerinden ekin ve tarlasını bırakıp sahneye koşan tiyatro sevdalısı köylüler 'Yeşilköy Bam Teli Gösteri Merkezi'nin temelini attı.

Temel atma törenine TV programcısı Tayfun Talipoğlu, Antalya Büyükşehir Tiyatrosu (ATB) Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan, Tiyatro Yönetmeni Murat Demirbaş, Direklerarası Seyircileri Jüri Başkanı Ömer Şahinbaş, Yeşilköy Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Karagül ve Yeşilköy Belediye Başkanı Ahmet Akdeniz katıldı.

Yeşilköy Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Karagül, 500 kişi kapasiteli gösteri merkezinin köy bazında yapılacak en büyük sanat merkezi olduğunu söyledi.

Direklerarası Seyircileri Jüri Başkanı Ömer Şahinbaş, yaklaşık 2 bin 500 nüfuslu bir köyde 1500 tiyatro izleyicisini bir arada görmenin mutluluğunu yaşadığını vurguladı. Şahinbaş, "Bu, İstanbul gibi büyük kentlerde bile görülmeyen bir ilgi. Türkiye'de tiyatronun Anadolu'dan kentlere yayılması desteklenmeli." dedi.

Yeşilköy Köy Seyirlik Oyunları ve Köy Tiyatroları Şenliği'nin Anadolu'da başka bir örneğinin olmadığına işaret eden TV Programcısı Tayfun Talipoğlu ise Yeşilköy'ün imkânsızı başardığını ifade etti.