Başkan Karaosmanoğlu: Sanayicilerle işbirliğimiz ülkemize örnek oluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, şehirde sanayicilerle ortaya koydukları işbirliğinin Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, şehirde sanayicilerle ortaya koydukları işbirliğinin Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.

Kocaeli Sanayi Odası(KSO)'nın Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte organize ettiği bölge toplantılarından üçüncüsü gerçekleştirildi. Fuar içindeki KSO merkezinde yapılan toplantının ev sahipliğini yapan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu sanayicilerin yaşadıkları sıkıntıları sıraladı. Zeytinoğlu, sorunları yerel yönetimlerle birlikte çözebilmek için söz konusu toplantıları düzenlediklerini söyledi.

Zeytinoğlu, sanayicilere de çağrıda bulunarak Büyükşehir'e bağlı Kocaeli Meslek Kursu (KOMEK) bünyesinde açılan kaynakçılık kurslarında eğitim alan kişilere istihdam oluşturmalarını istedi.

Büyükşehir ile sanayicilerin Kocaeli'nde birlikte yaptıkları projelerden örnekler sunan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ise, "Kocaeli yolunda emin adımlarla ilerliyor. Tüccarımız bizim, iş adamımız bizim, sanayicimiz bizim. Problemleri el birliğiyle çözüyoruz. Bakış açımız budur." ifadesini kullandı.

"Sizin derdiniz bizim derdimizdir" diyerek sözlerine devam eden Başkan Karaosmanoğlu, "Yaptığımız hizmetler iş adamlarımızın, sanayicimizin, üreticimizin, halkımızın eseridir. Halkımızı rahatsız eden her şey, bizi de rahatsız eder. Kocaeli olarak Türkiye'de örnek ve öncü bir kentiz. Sanayicilerimizle işçiler arasında yaşanan sorunlarda da zaman zaman hakemlik yaptık. Şimdi hepsi sonuçtan memnun. Biz her zaman sanayicimizin de, çalışanlarımızın da yanındayız.'' şeklinde konuştu.