Yök Giresun Üniversitesi Rektör Adaylarını Belirledi

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Giresun Üniversitesi Rektörlüğü için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunacağı rektör adaylarını belirledi.

  Prof . Dr . Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanan YÖK Genel Kurulu toplantısında Giresun Üniversitesi ' nden gönderilen rektör adayları arasından 3 isim belirlendi . Giresun Üniversitesi için rektör adayları Prof . Dr . Aygün Attar , Prof . Dr . Ayhan Bölük ve Prof . Dr . Yılmaz Can ' ın isimlerinin Cumhurbaşkanlığı ' na bildirilmesine karar verildi . Yapılan rektörlük seçimlerinde Prof . Dr . Aygün Atar 21 oy alarak 3 . sırada yer almış , Prof . Dr . Ayhan Bölük 4 oy alarak 4 . sırada , Prof . Dr . Yılmaz Can ise 2 oy alarak son sırada yer almıştı .
YÖK ' ün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ' e Giresun Üniversitesi için sunduğu 3 isim arasında yine YÖK tarafından rektör vekili olarak Giresun Üniversitesi ' ne atanan ve yapılan rektörlük seçimlerinde 31 oy alarak ilk sırada yer alan Prof . Dr . Halil İbrahim Bahar ile 29 oy alarak 2 . olan Prof . Dr . Mustafa Türkmen yer almadı .