Yangın Felaketi Fotoğraflarla Anlatıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Marmaris'te düzenlenen fotoğraf sergisinde, orman yangınlarının ardından geriye kalan manzara gözler önüne serildi.

Yangın Felaketi Fotoğraflarla Anlatıldı
  Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen sergi büyük ilgi gördü . Sergiye Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın , Marmaris Orman İsletme Müdürü Enver Demirci , Marmaris Kaymakamı A . Serdar Polat ve çok sayıda Orman İşletme Müdürlüklerinde çalışmış emekli mühendisler ve Orman İşletme çalışanları katıldı .
Orman yangınları söndürme çalışmaları , orman yangınları sonucu zarar gören ormanlık alanlar ve yine orman yangınları sonucu yanan canlıların fotoğraflarından oluşan sergi turistler tarafından da ilgiyle karşılandı . Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde sergilenen fotoğraflar büyük ilgi gördü . Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın , orman yangınlarının doğayı ve doğada yaşayan canlılara verdiği zararı gözler önüne sermek için böyle bir sergiyi düzenlediklerini söyledi .
Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın , orman yangınlarının doğayı ve doğada yaşayan canlılara verdiği zararı gözler önüne sermek için böyle bir sergiyi düzenlediklerini belirterek , " Orman yangınlarıyla mücadele aynı zamanda bir savaş . Bu savaşa karşı verilen mücadeleyi bu fotoğraflarda net bir şekilde görebiliyorsunuz . Ve bu savaşı kaybettiğimizde de nelerin yok olduğunu yine bu sergideki fotoğraflarda görülüyor . Son yıllarda Orman teşkilatı orman yangınlarıyla mücadelede büyük mesafe kat etti . Türkiye Akdeniz çanağında orman yangınlarına karşı en etkili mücadeleyi yapan ülke konumuna geldi . İster kara gücüyle olsun ister hava gücüyle olsun bölgenin en güçlü ülkesiyiz . Bu fotoğraf sergisinde orman yangınlarına karşı nasıl mücadele edildiğini görüyorsunuz . Bunun yanında bir orman yangınında yananın sadece orman olmadığını gözler önüne seren fotoğraf karelerini de görebiliyorsunuz . Orman yangınlarının çıkış nedenlerine bakıldığında yüzde 97 ' sinin insan kaynaklı olduğunu görüyoruz . Bu insan kaynaklı yangınları en aza indirebilmek için eğitim çalışmalarımız ve buna benzer fotoğraf sergilerimiz devam edecek " dedi .