Sercan Yıldırım: Bursaspor'u marka yapmak istiyoruz

Bursaspor bir devrimi gerçekleştirerek Turkcell Süper Lig'in beşinci şampiyonu olurken, takımın yıldızlarından birisi de kuşkusuz Sercan Yıldırım'dı.

  Bursaspor bir devrimi gerçekleştirerek Turkcell Süper Lig ' in beşinci şampiyonu olurken , takımın yıldızlarından birisi de kuşkusuz Sercan Yıldırım ' dı .

Çok genç yaşta A Millî Takım formasını da giymeyi başaran genç yıldız , bu sezon Şampiyonlar Ligi ' nde oynayacak olmalarının Bursaspor ' un bir futbol markasına dönüşmesinde önemli yeri olacağına inanıyor . Bu cephede gösterilecek başarının kişisel hedeflerine ulaşmasında da büyük payı olacağını belirten Sercan Yıldırım , İspanya Ligi ' nin büyük takımlarına gitmenin hayalini kuruyor .

Futbol Federasyonu basın departmanının hazırladığı ve piyasaya sürdüğü TamSaha Dergisine konuşan Sercam Yıldırım ' ın birbirinden önemli açıklamalarının ana pragraflarındaki görüşleri şöyle ;

' ' Bence Ertuğrul Sağlam gibi bir teknik direktöre sahip olmamız en büyük farkımızdı . Bizi hep daha iyisini yapabilecek kapasitemiz olduğuna inandırdı . Bundan da önemlisi , kötü bir sonuç aldığımızda bile bizim daima arkamızda oldu kendimize olan güvenimizi artırdı , bizi rahatlattı .

Ertuğrul Hoca oyuncular arasındaki arkadaşlık bağlarını güçlendirmek için çok uğraş verdi . Bir oyuncu transfer edileceği zaman , teknik özelliklerinden önce karakterini ve kişiliğini araştırdı . Bundan da önemlisi , savunmayı ve hücumu toplu şekilde başarıyla uyguladığımızdan hedefimize ulaşabildik .

Beşiktaş ' ı 2-1 yendiğimiz sezonun son maçı asla unutulmaz . Şampiyon olduğumuzda gözyaşlarıma hâkim olamadım . Benim için unutulmaz bir andı . Bir de Beşiktaş ' ı son 5 dakikadaki gollerle 3-2 yendiğimiz sezonun ilk yarısında oynanan maç bizim için bir dönüm noktasıydı .

Eğer Barcelona ya da Real Madrid gibi takımlarla oynayabilirsek bu bizim için büyük bir onur olur . Bursaspor ' u hem Türkiye ' de hem de Avrupa ' da önemli bir marka haline getirmek istiyoruz . Buna ilaveten , oyuncular olarak biz de kendimizi Avrupa arenasında göstermek istiyoruz .

Daima Avrupa ' da büyük kulüplerde oynama hayali kurdum . Bu sezon Şampiyonlar Ligi ' nde elde edeceğimiz başarı , beni hayallerime daha da yaklaştırabilir . Geçmişte , Premier Lig ' de oynamak isterdim ama şimdi İspanya Ligi ' ni tercih ediyorum .

Bursaspor ' un genç golcüsünün TamSaha Dergisi ' ne verdiği röportajın ayrıntıları ise şöyle ;

Birçok kişi Bursaspor ' un şampiyonluğa ulaşmasının arkasındaki en önemli gerekçe olarak , sezon başında sizin kendinize böyle bir hedef koymamış olmanızı gösteriyor . Böylelikle kendinizi hiç strese sokmamış oldunuz . Sence de durum böyle mi?

Ertuğrul Sağlam ' ın göreve gelişinden sonra Avrupa kupalarına katılmak bizim öncelikli amacımızdı . Geçen sezon da hedefimiz bundan farklı değildi . Sezonun sonuna doğru bu hedefimize ulaştıktan sonra maçlara daha rahat çıkmaya başladık . Takımın Turkcell Süper Lig ' i ilk beş içinde bitirmesi kesinleştikten sonra , hedefimizi daha üst sıralar olarak belirledik . Merdivenleri adım adım çıkmaya başladık . Galibiyetler gelmeye başlayınca , bu duruma alıştık ve zirveye ulaşana kadar azimle devam ettik . Bildiğiniz gibi şampiyonluğu da son maçta kazandık .

26 yıldır İstanbul ekipleri dışında kimsenin ulaşamadığı şampiyonluğu yakalamak üzereyken , baskı ile nasıl mücadele edebildiniz? 1984 ' ten beri birçok kulüp bu hayali gerçekleştirmeye çok yaklaştı ama başaramadı . Bursaspor neyi farklı yaptı?

Bence Ertuğrul Sağlam gibi bir teknik direktöre sahip olmamız en büyük farkımızdı . Bütün maç toplantılarında ve devre arası konuşmalarında , tüm oyuncuları o an yaptıklarından daha iyisini yapabilecek kapasiteleri olduğuna inandırdı . Örneğin , ligde üçüncü sıradayken bize daima ikinci sırada olmayı hak ettiğimizi söyledi . Tüm oynadığımız maçlar bizim için final niteliğindeydi . Bundan da önemlisi , kötü bir sonuç aldığımızda bile bizim daima arkamızda oldu ve Bursaspor ' un ligi ikinci ya da üçüncü bitirmesi halinde dahi başarılı sayılacağını söyledi . Böylesine bir anlayış , oyuncuların kendilerine olan güvenlerini artırdı ve rahatlattı . Ertuğrul Hoca bize hep " Kaybedecek bir şey yok ama kazanacak çok şey var " dedi .

Bursaspor ' un elde ettiği bu tarihi başarı , sence Türk futbolunda neleri değiştirebilir?

2007-08 ve 2008-09 sezonlarında Sivasspor ' un elde ettiği başarıyı hepimiz hatırlıyoruz . Anadolu takımları artık puan cetvelinde üst sıraları zorluyor . Ligde her takımın her takımı yenebileceği bir noktaya geldik . En son sıradaki takım , lideri bile yenebiliyor ve bu sürpriz sayılmıyor . Ayrıca , büyük takımlar da geçmiş yıllara göre ligde çok zorlanıyor . Bence bizim şampiyonluğumuz , Türkiye ' de bir devrim niteliğinde . Böyle bir başarıyı elde edebilen 5 . takım olarak tarihe geçtik .

Bursaspor , sınırlı bütçesine rağmen genç yetenekleri deneyimli oyuncularla harmanladığı kadrosuyla başarıya ulaştı . Kadronuzun diğer Anadolu takımlarından çok farklı olduğunu düşünüyor musun?

Burada yine Ertuğrul Sağlam faktörünü vurgulamak istiyorum . Göreve geldiği ilk günden beri oyuncular arasındaki arkadaşlık bağlarını güçlendirmek için çok uğraş verdi . Onun bu gayreti , bizim şampiyonluğa ulaşmamızda kilit bir rol oynadı . Bir oyuncu transfer edileceği zaman , hocamız düşünülen ismin teknik özelliklerinden önce karakterini ve kişiliğini araştırdı . Ben , Volkan Şen ve Ozan İpek , rakip takımları zor durumda bırakacak özelliklere sahibiz . Dolayısıyla bizim takımdaki varlığımız bir katkı sağladı diye düşünüyorum . Bundan da önemlisi , savunmayı ve hücumu toplu şekilde başarıyla uyguladığımızdan hedefimize ulaşabildik .

Geride kalan sezonda kendi performansını nasıl değerlendiriyorsun?

Açık konuşmak gerekirse , hedeflediğim gol sayısına ulaşamadım . İki sezon önce 11 gol kaydederken , geçen sezon 4 ' te kaldım . Gerek ilk gerekse ikinci yarıda geçirdiğim sakatlıklar , performansımı olumsuz yönde etkiledi . Çünkü ne antrenmanlara katılabildim ne de maçlarda oynayabildim .

BEŞİKTAŞ MAÇLARI UNUTULMAZ

Senin için geçen sezonun en unutulmaz anısı hangisi?

Beşiktaş ' ı 2-1 yendiğimiz sezonun son maçı . Daha sonra kulaklarımızı Fenerbahçe ' nin Trabzonspor ' la oynadığı maça çevirdik . Maçın 1-1 berabere sonuçlandığını duyunca , gözyaşlarıma hâkim olamadım . Benim için unutulmaz bir andı . Bir de Beşiktaş ' ı Ivan Ergic ve Tomas Zapotocny ' nin son 5 dakikadaki golleriyle 3-2 yendiğimiz sezonun ilk yarısında oynanan maçı hatırlıyorum . Bu karşılaşma bizim için bir dönüm noktasıydı .

Sanırız Bursaspor taraftarı bu sezonki performanslarıyla bir övgüyü hak ediyor . Onlarla ilgili birkaç cümle söylemek ister misin?

Bursaspor taraftarını çok seviyorum ve tüm dünyanın da Bursa ' da oynanacak Şampiyonlar Ligi maçlarını gördüğünde onlara hayran olacağını düşünüyorum . Mart ayında İstanbul ' da Büyükşehir Belediyespor ' la oynadığımız maçta , bizi desteklemek için Atatürk Olimpiyat Stadı ' na 25 bin taraftarımız geldi . Bu bir rekordur . Bursa Atatürk Stadı ' nda oynadığımız karşılaşmaları hiç saymıyorum . Çünkü zaten her maçta tribünler tamamen doluydu . Eğer stadımızın kapasitesi 50 bin olsaydı , eminim yine tamamen dolardı .

Bursaspor gelecek sezon tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi ' nde mücadele edecek . Hem de direkt olarak grup aşamasından başlayacak . Çok ciddi rakiplerle karşılaşacağınız bir gerçek . Bu durum sizi tedirgin ediyor mu? Turkcell Süper Lig , Ziraat Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi gibi üç kulvarda mücadele etmeye hazır mısınız?

Çok önemli takım ve oyunculara karşı oynayacağımızın farkındayız . Böyle rakiplerle oynamak , Bursaspor ' un da saygınlığını artıracaktır . Eğer Barcelona ya da Real Madrid gibi takımlarla oynayabilirsek bu bizim için büyük bir onur olur . Böylesine dev maçları oynamayı çok istiyoruz . Bursaspor ' u hem Türkiye ' de hem de Avrupa ' da önemli bir marka haline getirmek istiyoruz . Buna ilaveten , oyuncular olarak biz de kendimizi Avrupa arenasında göstermek istiyoruz . Eğer takıma gerekli takviyeler yapılırsa , Şampiyonlar Ligi gruplarında başarı sağlayacağımızı düşünüyorum . Sorunuzun ikinci kısmına gelirsek , kadromuz tüm kulvarları kaldırabilecek kadar geniş olmalı . Böylelikle sakatlık , cezalılık durumu ve formsuzluk gibi sıkıntılara karşı alternatiflerimiz olur . Ayrıca , gelecek sezon takımda forma için tatlı bir rekabetin yaşanacağını tahmin ediyorum .

HENRY ' NİN HAYRANIYIM , REAL MADRİD ' DE OYNASAM MÜKEMMEL OLUR

Bursaspor ' un gelecek yıl aynı başarıyı yakalayamaması ihtimalinden korkuyor musun?

Gelecek sezon bizim için geçen sezona göre çok daha zorlu geçecek . Çünkü üç kulvarda mücadele vereceğiz . Sezonu ilk beş içinde bitirmeliyiz diye düşünüyorum . Gerçekte ne olacağını sezon ilerledikçe göreceğiz . En kötü durumda , Türkiye Kupası ' nı kazanmak istiyoruz .

Futbola başladığında idolün kimdi?

Thierry Henry ' nin büyük hayranıyım . Geçen yıl , Türkiye ile Fransa arasındaki özel maçta ona karşı oynama fırsatı da buldum . Karşılaşma sonrasında formasını alırken , biraz da sohbet etme fırsatı yakaladım . Ona olan hayranlığımı anlattım . Bana yaşımı sordu ve kariyerimde başarı diledi .

Kariyerinin bundan sonraki kısmında hedeflerin neler?

Bursaspor ' la daha çok yeni tarihi bir başarı yakaladım . Bursaspor zaten benim kariyerimde önemli bir kilometre taşı olacak . Bunun yanında , ben daima Avrupa ' da büyük kulüplerde oynama hayali kurdum . Bu sezon Şampiyonlar Ligi ' nde elde edeceğimiz başarı , beni hayallerime daha çok yaklaştırabilir . Geçmişte , İngiltere Premier Ligi ' nde oynamak isterdim ama şimdi İspanya Ligi ' ni tercih ediyorum . Çünkü oyun stilimin İspanya ' da uygulanan sisteme daha yatkın olduğuna karar verdim . Hatta Barcelona veya Real Madrid ' de oynasam benim için mükemmel olur .