Ortaöğretime Kayıtlar 2 Ağustosta Başlıyor Ankara

Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına elektronik ortamda aday öğrenci kaydı, 2 Ağustos 2010 tarihinde başlayacak.

  Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına elektronik ortamda aday öğrenci kaydı , 2 Ağustos 2010 tarihinde başlayacak .
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu yayımladığı genelgede , 2007-2008 eğitim-öğretim yılında büyükşehir statüsündeki 16 ilde , 2008-2009 ve 2009-2010 eğitim-öğretim yılında ise tüm illerde sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9 ' uncu sınıflarına yeni öğrenci kayıtlarının e-kayıt sistemi ile elektronik ortamda yapıldığını hatırlattı .
Uygulamanın veli ve öğrenciler tarafından olumlu bulunduğunu ve büyük oranda da başarılı geçtiğini ifade eden Çubukçu , ' Bu nedenle 2010-2011 eğitim-öğretim yılında da söz konusu uygulamaya devam edilecektir ' dedi .
Bakan çubukçu , bu uygulama ile ortaöğretim kurumlarında eğitim-öğretimin kalitesinin yükseltilmesinin , okul kayıt bölgesinin ve öğrenci kontenjan tespitlerinin daha sağlıklı yapılmasının , veli ve öğrencilerin kendi semtlerindeki okulları sahiplenmesinin , ulaşımda zaman tasarrufunun sağlanmasının , öğrencilerin sosyal , kültürel ve sportif aktivitelere daha fazla zaman ayırabilmesinin amaçlandığını belirtti .
Genelgeye göre , elektronik ortamda yapılacak e-kayıt başvuruları konusunda , il/ilçe milli eğitim müdürü başkanlığında okul müdürlükleri , veli ve öğrenciler ; MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce hazırlanan ' e-kayıt modülü ' üzerindeki bilgi giriş işlemlerini , kayıt-kabul şartlarını takip edebilecek .
İl/ilçe milli eğitim müdürlükleri , her türlü basın yayın organları aracılığıyla ilgili genel müdürlüklerin web sayfalarındaki bilgilerden yararlanarak sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında uygulanan program/alan/dallar ile e-kayıtın tanıtımını sağlayarak kamuoyunu bilgilendirecek .
Kontenjan belirlemesi yapılırken , sınıf mevcutları imkanlar dahilinde 40 ' ı aşmayacak şekilde planlanacak .
Öğrenci aday kayıtları , genel lise ve meslek lisesi müdürlüklerince 2-27 Ağustos 2010 tarihleri arasında yapılacak . Aday kaydı yapılırken , okul müdürlükleri kendilerine başvuran öğrencilerin kimlik , diploma notları ve adres bilgilerini e-okul sisteminden TC Kimlik Numarası ve ilköğretim öğrenci numarası ile girerek sorgulayıp , kontrol edecek .
Genel liselere aday kayıt işlemleri genel lise müdürlüklerince , meslek lisesi aday kayıt işlemleri meslek lisesi müdürlüklerince yapılacak .

01 . 07 . 2010 15 : 21 : 50