"Memur alımında, işsizi çok olan illere pozitif ayrımcılık yapılsın"

İşsizlik sıralamasında birinci olan Adana'da gençler, memur alımlarında işsizi çok olan illere öncelik verilmesini ve daha çok kadro tahsis edilmesini

  İşsizlik sıralamasında birinci olan Adana ' da gençler , memur alımlarında işsizi çok olan illere öncelik verilmesini ve daha çok kadro tahsis edilmesini talep ediyor .

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre işsizlik sıralamasında birinci olan Adana ' da Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) ' na girmek isteyen gençlerin oluşturduğu sıra uzayıp gidiyor . Yarın sona erecek başvurular öncesi Çukurova Üniversitesi ( ÇÜ ) ÖSYM bürosu önündeki kuyrukta yüzlerce genç belgelerini teslim etmek için bekliyor . Sıcak havaya rağmen saatlerce kuyrukta bekleyen gençlerin ise , tek beklentisi girecekleri sınav sonrası devlet memurluğuna yerleşebilmek .

Yarım saattir sırada beklediğini anlatan Ahmet Öngel , ümidinin KPSS olduğunu anlatıyor . Mehmet Sarıyaprak ise , KPSS sonrası memur alımlarında işsizlik sıralamasında önde olan illere daha fazla kadro ayrılmasını talep ediyor . Memur olamazsa askere gideceğini anlatan Ümit Ekmekçi ise , " Maddi açıdan sıkıntı çekiyoruz . Askerde harçlığım dahi olmayacak . Bu sınav benim için çok önemli . " diyor .

Anadolu Girişimci İşadamları Derneği ( AGİD ) Başkanı Ahmet Coşkun ise , Adana ' nın acilen teşvik kapsamına alınması gerektiğini belirterek sadece memur alımlarıyla işsizliğe çare olunamayacağını söyledi . Coşkun , " İşsizlikte birinci olan Adana ' nın komşu illerine teşvik verilirken , yoğun göç alan kentimizle alakalı yeni bir düzenleme yapılması hayati önem taşıyor . Kentimizde yatırım olanağı kolaylaştırılmalı . Kentimizde her dört kişiden biri işsizse Türkiye ' nin dört bir yanından göç alan şehrimiz için acil eylem planı yapılmalı . " şeklinde konuştu .